fbpx

WhatsApp pierde utilizatori

Data publicării:

WhatsApp, aplicație cumpărată in 2014 de platforma de socializare Facebook, cu peste două miliarde de utilizatori în prezent, începe să piardă teren în fața aplicațiilor Signal și Telegram.

În urma modificărilor de utilizare a platformei WhatsApp, de a împărți unele date cu Facebook pentru îmbunătățirea infrastructurii aplicației de a promova siguranța și securitatea, mai mulți useri s-au arătat nemultumiți, orientându-se spre alte platforme prin care pot comunica cu cei dragi.

În ultima săptămână, Signal a înregistrat o creștere de 7,5 milioane de descărcări, având în prezent 810.000 de noi utilizatori, în timp ce Telegram a raportat un plus de 9 milioane de descărcări, trecând pragul de 500 de milioane de utilizatori activi și peste 25 de milioane de noi utilizatori. Acestea se găsesc pe Google Play și App Store.

Nemulțumirile userilor vin în urma clauzei obligatorii de utilizare ale WhatsAPP, care permite Facebook-lui accesul la datele tranzacției din interiorul aplicației, IP-urile și datele de identificare ale device-urilor, ce vor intra în vigoare de la data de 8 februarie 2021.

Alarmați de exodul zilnic al userilor, Facebook încearcă să liniștească utilizatorii care migrează spre aplicațiile concurente, că noile termene și condiții se referă strict la mesajele trimise de utilizatori companiilor, ci nu la mesajele dintre utilizatori, acestea din urmă fiind criptate end-to-end.

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Cărțile audio, un nou trend

Acum lectura unei cărţi a devenit mai ușoară ca...

Conflict între Google și Microsoft

Tensiunile dintre Microsoft și Google au început să crească...

Un student a lansat prima platformă dedicată zilierilor din România

Platforma se numește eZilier și își propune să-i ajute pe cei care își caută un loc de muncă temporar să găsească o mai rapid o sursă de venit.