fbpx

WhatsApp pierde utilizatori

Data publicării:

WhatsApp, aplicație cumpărată in 2014 de platforma de socializare Facebook, cu peste două miliarde de utilizatori în prezent, începe să piardă teren în fața aplicațiilor Signal și Telegram.

În urma modificărilor de utilizare a platformei WhatsApp, de a împărți unele date cu Facebook pentru îmbunătățirea infrastructurii aplicației de a promova siguranța și securitatea, mai mulți useri s-au arătat nemultumiți, orientându-se spre alte platforme prin care pot comunica cu cei dragi.

În ultima săptămână, Signal a înregistrat o creștere de 7,5 milioane de descărcări, având în prezent 810.000 de noi utilizatori, în timp ce Telegram a raportat un plus de 9 milioane de descărcări, trecând pragul de 500 de milioane de utilizatori activi și peste 25 de milioane de noi utilizatori. Acestea se găsesc pe Google Play și App Store.

Nemulțumirile userilor vin în urma clauzei obligatorii de utilizare ale WhatsAPP, care permite Facebook-lui accesul la datele tranzacției din interiorul aplicației, IP-urile și datele de identificare ale device-urilor, ce vor intra în vigoare de la data de 8 februarie 2021.

Alarmați de exodul zilnic al userilor, Facebook încearcă să liniștească utilizatorii care migrează spre aplicațiile concurente, că noile termene și condiții se referă strict la mesajele trimise de utilizatori companiilor, ci nu la mesajele dintre utilizatori, acestea din urmă fiind criptate end-to-end.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Din septembrie, interacțiunea cu persoanele juridice se va desfășura exclusiv online

Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 3 continuă...

Robochat Maria, primul consilier vocațional digital

Primul consilier vocațional digital a apărut și se numește...

500.000 euro au fost alocați pentru aplicația L!NK de către MOCAPP

MOCAPP a alocat 500.000 de euro pentru aplicația L!NK...