fbpx

Ziua Păsărilor, sărbătorită în București și alte mari orașe din țară

Data publicării:

Ziua Păsărilor va fi sărbătorită duminică, 10 aprilie, începând cu ora 10:00, în Parcul Natural Văcărești, acolo unde primăria capitalei și Societatea Ornitologică Română (SOR) invită locuitorii să se alăture acestui eveniment.

Iubitorii de păsări vor avea parte de ateliere dedicate acestora, de un traseu ghidat și de un treasure hunt inedit. În plus, participanții vor primi informații despre ce se află în interiorul unui cuib, despre cum pot fi ajutate înaripatele și despre ce trebuie să faci în cazul în care găsești un pui de pasăre, informează Agerpres.

„Suntem tare bucuroși că anul acesta putem să organizăm din nou Ziua Păsărilor cu public. În cei doi ani de pandemie am organizat evenimentul doar online, însă ne-au lipsit întâlnirile cu oamenii și bucuria descoperirii înaripatelor împreună cu ei. Anul acesta se împlinesc 29 de ani de când sărbătorim Ziua Păsărilor și ne întâlnim cu oamenii în natură. Ne dorim să creștem o comunitate puternică a oamenilor care iubesc natura, să ajungem la cât mai mulți copii și să formăm noi generații cu dragoste de natură. Dacă vom cunoaște natura, atunci cu siguranță vom ști și cum să o protejăm. Așadar, printre activitățile pe care le-am pregătit pentru această zi specială se numără atelierul de construit cuiburi artificiale, vom povesti despre cum poți ajuta păsările și ce să faci dacă găsești un pui de pasăre, vom descoperi împreună cu cei mici ce se află în interiorul unui cuib artificial și cine îl mai folosește, vom vorbi de arii naturale urbane și de ce avem nevoie de ele. Avem pregătit și un traseu ghidat, iar în puncte bine stabilite colegii și voluntarii SOR vor fi pregătiți cu cele mai interesante informații despre păsări și biodiversitate. O noutate pentru acest an este organizarea unui treasure hunt pe un traseu care va avea peste 40 de „comori” de descoperit”, a declarat directorul executiv al SOR, Dan Hulea.

Evenimentul poate fi numit o tradiție, anul acesta fiind al 29-lea an în care se sărbătorește Ziua Păsărilor. Intrarea este gratuită!

Dintre atelierele care vor fi organizate amintim: Atelierul „Cuiburi de poveste”, atelierul „Ucenicul păsărar”, atelierul „Locul animalului de casă nu e în natură”, atelierul „Arii Naturale Urbane”, atelierul ”Respect pentru natură” și atelierul „Nu mă lua (de)acasă” & „Ține-ți pisica în casă”, conform sursei menționate anterior.

Programul  evenimentului din București în intervalul 10:00 – 13:00 vizează un treasure hunt care va avea peste 40 de „comori” de descoperit, birdwatching-ul pe un treasu în care vor fi puncte fixe de ghidaj și atelierele mai sus menționate.

De asemenea, iubitorii înaripatelor din întreaga țară pot participa la activități similiare în Parcul Detunata din Cluj-Napoca sau în Pădurea Ciric din Iași.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...