fbpx

„Mai întâi civilii sunt interogați, apoi sunt împușcați”

Data publicării:

Conversațiile dintre militarii ruși au fost interceptate de spionajul german (BND). Discuțiile lor despre uciderea civililor din Ucraina reprezintă dovada clară cu privire la strategia abordată de Rusia.

Numărul persoanelor decedate în Ucraina în urma invaziei este foarte mare, dar nimeni nu îl cunoaște cu exactitate. Armata rusă nu a mai ținut cont și a ucis orice locuitor ucrainean, de la nevinovați care circulau cu bicicleta prin oraș, până la ostatici pe care i-au interogat în încercarea de a afla informații confidențiale și ulterior i-au împușcat. Aceste informații au fost descoperite de Serviciul de Spionaj german care a reușit să intercepteze conversația prin radio dintre doi militari ruși.

Din aceste discuții, BND presupune că grupul Wagner care s-a remarcat prin cruzimea de care a dat dovadă în Siria, participă la războiul dintre ruși și ucraineni, fiind de partea Rusiei.

Conform publicației germane Der Spiegel, crimele rușilor împotriva civililor au loc zilnic cu scopul de a provoca teamă. – „Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acțiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii și a terorii în rândul populației civile pentru a elimina rezistența acesteia.”.

Există și mărturii ale locuitorilor din Ucraina care au scăpat cu viață datorită faptului că militarii ruși erau prea beți pentru a-i ucide. Acestea sporesc credibilitatea că intenția Rusiei este de elimina rezistența armatei, de a provoca teamă și teroare.

“Au crezut că sunt soldat sub acoperire. Era o procedură standard, te loveau în coaste cu o pușcă și toate alea, m-au amenințat că îmi vor tăia brațele. Mi-au dat o grenadă și îmi spuneau să cobor cu ea unde erau copiii, desfăceau inelul grenadei și mă trimiteau cu ea în subsol. M-au scos de 4 ori afară să mă împuște, dar n-au reușit. Erau prea beți.”.

Teroarea pe care Rusia dorește să o instaleze printre cetățenii ucraineni reprezintă una din strategiile folosite în încercarea de a câștiga războiul.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Spania poate deveni prima țară din UE care oferă „concediu menstrual” plătit

Un proiect de lege a fost prezentat marți de...

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

În ultimii 50 de ani au existat în jur...

Președintele Ucrainei și soția lui, prima apariție în public de la izbucnirea războiului

Volodomir Zelensky și soția sa, Olena Zelenska, au participat...