fbpx

Fiicele lui Putin – sancționate de Marea Britanie

Data publicării:

În urma acțiunilor săvârșite de Vladimir Putin, fiicele sale, Katerina Tihonova şi Maria Voronţova au fost sancționate de Marea Britanie, astfel încât nu au voie să intre în țara și orice posibil activ pe care îl dețin va fi înghețat. Aceeași măsură a fost adoptată de Washington şi Bruxelles.

Despre fiicele președintelui rus nu se cunosc foarte multe detalii, Putin reușind să își țina viața familiei privată. Fetele au 34 și 36 de ani, Maria a absolvit facultatea de medicină și în prezent este medic și cercetător în Moscova. Ea este căsătorită cu un bărbat de origine olandeză cu care are un copil. Katerina este licențiată în Studii Asiatice și are o funcție importantă la Universitatea de Stat din Moscova. Aceasta a fost căsătorită între 2013 și 2018 cu miliardarul rus Kirill Şamalov. Ambele au primit în copilărie o educație superioară, iar în prezent au o situație financiară foarte bună.

Asemenea fiicelor conducătorului Rusiei, și fiica lui Serghei Lavrov, Ekaterina Vinokurova a fost sancționată de Marea Britanie.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss a informat detalii într-un comunicat de presă unde a precizat că sancțiunile aplicate Federației Rusiei vor provoca o criză foarte mare. – „Prin intermediul G7, acționăm împreună cu partenerii noștri să punem capăt consumului de energie rusă și să dăm astfel o lovitură capacității lui Putin de a-și finanța invazia ilegală și nejustificată a Ucrainei.”.

În plus, Londra sugerează și Uniunii Europene să renunțe treptat la dependența de achiziții de petrol sau cărbune rusești pentru a scădea veniturile Rusiei. Acesta este unul dintre subiectele pe care premierul britanic Boris Johnson le va discuta cu cancelarul german Olaf Scholz la Downing Street.

Despre Putin au existat zvonuri că ar avea o altă fiică împreună cu fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva, dar niciodată nu au fost confirmate oficial.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...