fbpx

Social-democrații propun salarii mai mari în agricultură

Data publicării:

Social-democrații doresc un salariu mai mare în agricultură, unul după modelul minim din construcții.

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a precizat într-un comunicat că dorește majorarea salarului din agricultură pe fondul scumpirilor la energie, combustibili, produse și servicii.

Prin dorința majorării salariului din domeniul agriculturii, președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, urmărește rezolvarea a două probleme persistente din sectorul agricol, astfel el menționează: „Prin această măsură se urmărește rezolvarea a două probleme cu care se confruntă sectorul agricol în acest moment: protejarea tuturor salariaților față de creșterea prețurilor și oprirea exodului angajaților care pleacă din țară pentru a lucra în alte state din UE. Propunerea prevede, pe lângă o mărire salarială și o serie de facilități fiscale pentru toți angajații din domeniul agriculturii, similare cu cele de care beneficiază angajații din construcții: salariul minim brut de 3.000 de lei față de 2550 de lei, salariul minim brut general”.

Social-democrații susțin și acordarea unei prime pentru producătorii agricoli care livrează produsele proprii în țară, Ion Rotaru a mai adăugat că: „Sprijinim astfel principiul „Fabricat în România”. Este vorba de o primă de 10% din valorea produselor agricole procesate în țară. Această măsură contribuie la dezvoltarea industriei alimentare autohtone, la menținerea și crearea a noi locuri de muncă în domeniu, la stoparea cercului vicios în care România vinde ieftin produse agricole și importă la prețuri mari produse finite, uneori de calitate destul de slabă”, conform aceleași surse menționate anterior.

În prezent, un salariat în agricultură are un venit net de 1.386 de lei, la un salariu minim de 2.300 de lei brut. Un salariat în construcții are un salariu brut de minim 3.000 de lei, având salariu net de 2.362 de lei.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Eficiența energetică, cheia sustenabilității competitive a IMM-urilor din România

În fața provocărilor economice și climatice ale următorului deceniu, Organizația...

Leadership și dezvoltare antreprenorială în era digitală

Cum se adaptează antreprenorii români la tehnologiile inovative și...

OFA UGIR lansează o invitație la dialog: „30 pentru 2030 – Priorități pentru IMM-urile din România”

Într-o epocă în care întreprinderile mici și mijlocii sunt...

OFA UGIR promovează antreprenoriatul feminin și competitivitatea IMM-urilor românești la Bruxelles

  În perioada 23-25 aprilie 2024, o delegație a patronatului...