fbpx

Ziua Internațională a Castorului

Data publicării:

Ziua Internațională a Castorului este sărbătorită anual, pe data de 7 aprilie. Această zi are ca scop celebrarea, dar și conștientizarea situației dificile ale acestor rozătoare semi-acvatice.

Castorul este cunoscut ca fiind animalul național al Canadei, însă această rozătoare care construiește baraje poate fi găsit pe continentul nord-american și în Eurasia ca două specii distincte, conform Agerpres.

Ziua Internațională a Castorului este marcată anual, pe data de 7 aprilie, având ca scop conștientizarea situației dificile în care sunt aceste rozătoare semi-acvatice. Numărul acestora a scăzut enorm, aproape spre dispariție la sfârșitul secolului al XVII-lea din Europa, din cauza plăcerii populației pentru blana de castor.

Aceste animale semi-acvatice sunt cunoscute pentru puterea de a doborî copacii, însă foarte puțini oameni știu despre faptul că aceste animăluțe folosesc fiecare bucățică din copacul pe care îl rod și că sunt foarte eficienți în utilizarea mediului înconjurător.

În plus, castorii ajută la prevenirea inundațiilor și secetelor prin intermediul barajelor construite, ajutând chiar și la purificarea apei. Cel mai mare baraj construit de castori este în Parcul Național Wood Buffalo, din Alberta, Canada, și are o lungime de 850 de metri, conform sursei menționate anterior.

Ziua Internațională a Castorului este sărbătorită încă din anul 2009, când grupul „Beavers: Wetlands & Widlife” a decis că această zi sensibilizează publicul cu privire la aceste animăluțe, care îl pasc din cauza pierderii habitatelor.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...