fbpx

Ziua Internațională a Castorului

Data publicării:

Ziua Internațională a Castorului este sărbătorită anual, pe data de 7 aprilie. Această zi are ca scop celebrarea, dar și conștientizarea situației dificile ale acestor rozătoare semi-acvatice.

Castorul este cunoscut ca fiind animalul național al Canadei, însă această rozătoare care construiește baraje poate fi găsit pe continentul nord-american și în Eurasia ca două specii distincte, conform Agerpres.

Ziua Internațională a Castorului este marcată anual, pe data de 7 aprilie, având ca scop conștientizarea situației dificile în care sunt aceste rozătoare semi-acvatice. Numărul acestora a scăzut enorm, aproape spre dispariție la sfârșitul secolului al XVII-lea din Europa, din cauza plăcerii populației pentru blana de castor.

Aceste animale semi-acvatice sunt cunoscute pentru puterea de a doborî copacii, însă foarte puțini oameni știu despre faptul că aceste animăluțe folosesc fiecare bucățică din copacul pe care îl rod și că sunt foarte eficienți în utilizarea mediului înconjurător.

În plus, castorii ajută la prevenirea inundațiilor și secetelor prin intermediul barajelor construite, ajutând chiar și la purificarea apei. Cel mai mare baraj construit de castori este în Parcul Național Wood Buffalo, din Alberta, Canada, și are o lungime de 850 de metri, conform sursei menționate anterior.

Ziua Internațională a Castorului este sărbătorită încă din anul 2009, când grupul „Beavers: Wetlands & Widlife” a decis că această zi sensibilizează publicul cu privire la aceste animăluțe, care îl pasc din cauza pierderii habitatelor.

Categorii:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...