fbpx

Târgul „100 de Tradiții Românești”, la Muzeul Țăranului Român

Data publicării:

Asociaţia Kogaion 115  vă  invită în perioada 8 – 10 aprilie 2022 la Târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Cu o săptămână înainte de Duminica Floriilor vizitatorii sunt așteptati de meşterii populari prezenți la târg cu nenumărate obiecte tradiționale create cu pricepere, numai bune de înfrumusețat casele pentru sărbătoarea Paștelui, care se apropie: ouă încondeiate, icoane, ștergare, covoare țesute la război, mic mobilier  din lemn crestat, ceramică pictată, pristolnice, decorațiuni din lavandă și din lut, măști populare. Artizani talentați expun tablouri cu fir aurit, bijuterii din argint, vestimentație din piele naturală și din lână tricotate manual, jucării croșetate.

Sursă foto: facebook.com/Fundatia-Kogaion-115

Pentru cămări îmbelșugate producătorii aduc drob de miel și pască, brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră și de vacă,  păstrăv afumat, pâine cu maia coaptă în vatră, zacuscă de ardei copți, salate de ghebe și gălbiori murați, țuică de prune și pălincă de pere, miere cu ghimbir și lăptișor de matcă, prăjituri de casă și cozonaci, plăcinte și prăjituri de casă, baclavale și sarailii, dulcețuri și turtă dulce, fructe și verdețuri prospete, plante aromatice.

Sursă foto: facebook.com/Fundatia-Kogaion-115

Mâncare delicioasă gătită la fața locului va putea potoli foamea doritorilor. Ciulama de urzici, ardei umpluți de post, ciorbă de perișoare, chifteluțe marinate, mămăliguță ardelenească, păstrăv și cârnăciori la grătar,  sarmale de post, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, lipii fierbinți sunt cateva din bunătățile preparate în zilele de târg.

Sursă foto: facebook.com/Fundatia-Kogaion-115

Colecţionarii de antichităţi tradiţionale pot găsi la vânzare obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: dulăpioare, copăiţe, putineie, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut, costume populare din mai toate zonele folclorice.

Sursă foto: facebook.com/Fundatia-Kogaion-115
Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...