fbpx

Un nou parc în sectorul 6

Data publicării:

Curtea policlinicii Cetatea Histria a fost preluată de primăria capitalei și transformată într-un parc pentru locuitorii din București.

Parcul din sectorul 6 se întinde pe o suprafață de aproximativ 5500mp, amenajată cu gazon, mese pentru ping-pong, șah, aparate pentru sport, bănci, dar și zone pentru relaxare. Curățenia parcului a fost asigurată de administrația primăriei.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului a precizat că terenul e total schimbat – “Aici era o șerpărie, era mizerie, era o zonă pe care nici nu pot să o descriu, noroc că avem poze ca să vedem cum arăta. Era un teren uitat, abandonat, cu un gard de metal ruginit. Zona era de evitat, nu una pe care să o cauți. În momentul de față, am amenajat 5.500 mp cu gazon, cu 35 de bănci, cu pergole care vor ține inclusiv plante cățărătoare, am asfaltat aleile. Avem alei de marnă, foarte plăcute, coșuri de gunoi, opt aparate de fitness, două mese de ping-pong, o toaletă și, evident, acest gard foarte mic, care să delimiteze ușor zona de ceea ce este în jur. S-a muncit mult și arată complet diferit față de cum arăta înainte.”

Procesul de transformare a maidanului a durat aproximativ 2 luni, lucrările au început pe 17 februarie, iar pe 16 aprilie, bucureștenii au putut să profite de relaxare în noul parc.

Atât parcul, cât și restul lucrărilor pentru modernizarea sectorului sunt realizate de echipa de specialiști ADPDU Sector 6.

Ciprian Ciucu a asigurat cetățenii orașului că anul acesta va reamenaja mai multe zone din Drumul Taberei care au avut de suferit din cauza construirii metroului.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....