fbpx

Angajatorii din panificație au fost amendați de către Inspecția Muncii pentru muncă nedeclarată

Data publicării:

Angajatorii din panificație au fost amendați pentru muncă nedeclarată, suma totală a amenzilor fiind de 770.000 lei.

În cadrul controalelor realizate de Inspecția Muncii a fost vizat modul în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la angajarea personalului, timpul de muncă, repausurile periodice, identificarea neconformităților și stabilirea măsurilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, informează Agerpres.

În urma celor 1.236 de controale, inspectorii de muncă au sancționat angajatorii dintre care: „285 sancţiuni aplicate angajatorilor pentru încălcarea prevederilor legale, din care 98 de amenzi şi 187 avertismente şi s-au dispus 1.162 de măsuri. Au fost depistate 79 de persoane prestând activitate fără contract individual de muncă, pentru care s-au aplicat angajatorilor 34 de sancţiuni pentru munca nedeclarată, din care 26 amenzi şi 8 avertismente, valoarea totală a amenzilor aplicate angajatorilor pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă fiind de 1.029.500 de lei, din care, 770.000 lei pentru munca nedeclarată”, conform unui comunicat al Inspecției Muncii.

Principalele nereguli găsite de către Inspecția Muncii au fost nerespectarea dispozițiilor legale privind durata maximă a timpului de muncă, neacordarea liberelor din zilele de sărbătoari legale, neacordarea repausului săptămânal, neevidențierea reală a numărului de ore lucrate de salariați, neevidențierea orei de începere a progamului, respectiv de terminare a programului de muncă și nerespectarea dispozițiilor legale privind registrul general de evidență a salariaților, informează aceeași sursă.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 993 de acțiuni de control și au fost aplicate 1.384 sancțiuni, dintre care 67 de amenzi, suma totală fiind în valoare de 387.100 lei. Pentru remedierea deficiențelor au fost dispuse 1.447 măsuri.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

OFA UGIR lansează o invitație la dialog: „30 pentru 2030 – Priorități pentru IMM-urile din România”

Într-o epocă în care întreprinderile mici și mijlocii sunt...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

OFA UGIR promovează antreprenoriatul feminin și competitivitatea IMM-urilor românești la Bruxelles

  În perioada 23-25 aprilie 2024, o delegație a patronatului...

Viitorul producției agroalimentare va fi discutat pe 24 aprilie la Iași

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat cu...