fbpx

Tot mai multe lucrări de modernizare a infrastructurii pietonale la Constanța

Data publicării:

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale în tot mai multe zone ale orașului.

Echipele Confort Urban vor începe lucrările săptămâna aceasta, în următoarele zone: pe strada Mugurului, Ciprian Porumbescu, Sublocotenent Gheorghe Economu, Fulgerului, bulevardul Mamaia, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.

Pe strada Mugurului din cartierul Km 5 sunt recondiționate trotuarele. Au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, urmând a fi turnat un nou strat de asfalt destinat traficului pietonal.

Pe strada Ciprian Porumbescu din cartierul Faleză Nord se lucrează la refacerea trotuarelor. Au fost decopertate total trotuarele, s-au înlocuit bordurile cu unele noi şi a fost stabilizat terenul pentru a se putea aşterne noul strat de asfalt.

De asemenea, au fost construite casete pentru spaţii verzi în care vor fi plantaţi arbori la toamnă.

Pe strada Sublocotenent Gheorghe Economu din cartierul Faleză Nord, pe sectorul delimitat de strada Unirii și bulevardul Mamaia, au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.

În cartierul Coiciu, pe strada Fulgerului, se intervine asupra suprafeţelor pietonale. erenul este consolidat şi sunt înlocuite vechile borduri deteriorate. Şi aici au fost construite casete pentru spaţii verzi.

Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se refac trotuarele, se înlocuisc bordurile, se construiesc pistele pentru biciclete, se montează pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi.

Pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu se refac aleile de acces în scările blocurilor, precum şi cele dintre blocuri. Se montează pavele şi borduri noi, după ce trotuarele au fost decopertate şi consolidate cu piatră.

Conducătorilor de autoturisme li se atrage atenția să nu parcheze în zonele unde se fac lucrări, pentru un acces facil al utilajelor.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...