fbpx

Târg de Buna Vestire, organizat de Asociaţia Kogaion, la Muzeul Țăranului Român

Data publicării:

Asociaţia Kogaion 115  vă  invită în perioada 25 – 27 martie 2022 la “Târgul de Buna Vestire ”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din strada Monetăriei, nr. 3. 

Pentru a întâmpina cum se cuvine  sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia sau Ziua Cucului, la târg vor fi preparate specialități din pește,  pregătite cu mare pricepere,  după rețete tradiționale din inima Deltei Dunării. Ceaunele vor fi încinse de cu zori pentru gustosul storceag lipovenesc, numit de către cunoscători și “regina ciorbelor pescărești”, făcut din sturion și somn, dres din belșug cu  smântână. Pe grătar se vor rumeni păstrăvi și mititei din pește. Iubitorii de fructe de mare se pot răsfăța cu creveții in sos de vin și unt.

Din preparatele gastronomiei tradiționale vor fi aduse afumături din carne de porc, șvaițer, brânzeturi proaspete de capră, păstrăv copt în coajă de brad, zacuscă de vinete și de pește, pâine cu maia, prăjituri de casă plămădite după rețete maramureșene, plăcinte și turtă dulce, sucuri de cătină și dulcețuri diverse, miere de mană, vin, palincă și cozonaci.

Meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani, creatori de frumos și păstrători ai obiceiurilor culturale ale neamului românesc, vor expune la târgul pentru cea mai mare sărbătoare din Postul Paștelui straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică, icoane,  cuverturi tradiționale, mic mobilier din lemn crestat, obiecte din lut din Baia Mare și Corund.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor scoate la iveală costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături. Pentru cei care vor să își redecoreze casele în stil țărănesc vor fi aduse porți din lemn sculptate cu motive tradiționale, roți de tors, copăițe și  blidare.

Vizitatorii sunt așteptați de vineri 25 martie pana duminică 27 martie, între orele 10:00-18:00. Intrarea este liberă.

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...