fbpx

China refuză să sprijine Rusia împotriva Ucrainei

Data publicării:

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang susține că zvonurile privind sprijinul țării sale față de Rusia sunt false. China nu va trimite arme și muniție.

Vineri, în data de 18.03.2022, Joe Biden și președintele Chinei, Xi Jinping au discutat în cadrul unei videoconferințe . Președintele american l-a avertizat pe omologul său că în cazul în care China decide să susțină Rusia în războiul împotriva Ucrainei vor exista consecințe pentru țara lui. În urma acestei discuții, atât președintele chinez, cât și ambasadorul Chinei în SUA au oferit siguranța că Beijingul “mizează pe pace și se opune războiului”.

Deși Beijingul neagă sprijinul față de Rusia, considerând că zvonurile sunt o strategie de dezinformare, China nu condamnă Rusia pentru invazia în Ucraina. În privința acestui lucru, Qin Gang a spus că țara lui optează pentru diplomație, considerând naivă convingerea că “condamnările rezolvă problema”.

Diplomatul rus a precizat că sprijinul față de război nu constă în arme și muniție, ci în alimente, medicamente, lapte praf pentru bebeluși – „Ceea ce face China este să trimită alimente, medicamente, saci de dormit și lapte praf pentru bebeluși, nu arme și muniții vreunei părți, iar noi suntem împotriva războiului”.  Oficialul a mai spus că poziția Chinei față de Ucraina este una obiectivă și imparțială, considerând totuși că nicio sancțiune impusă nu va aduce pacea.

„În ceea ce privește Ucraina, poziția Chinei este obiectivă și imparțială: scopurile și principiile Cartei ONU trebuie respectate pe deplin. Trebuie respectate suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor, inclusiv a Ucrainei. Preocupările legitime de securitate ale tuturor țărilor trebuie luate în serios și toate eforturile care sunt favorabile soluționării pașnice a crizei trebuie sprijinite. Având în vedere acest lucru, amenințările împotriva entităților și întreprinderilor chineze, așa cum au spus unii oficiali americani, sunt inacceptabile. Nici războiul, nici sancțiunile nu pot aduce pacea”, a declarat Qin Gang.

Posibilitatea că Rusia poate beneficia de susținerea Chinei împotriva Ucrainei reprezintă un motiv de îngrijorare, deși diplomații chinezi declară că nu se implică – “China este parte a soluției, nu parte a problemei.”.

Categorii:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Spania poate deveni prima țară din UE care oferă „concediu menstrual” plătit

Un proiect de lege a fost prezentat marți de...

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

În ultimii 50 de ani au existat în jur...

Președintele Ucrainei și soția lui, prima apariție în public de la izbucnirea războiului

Volodomir Zelensky și soția sa, Olena Zelenska, au participat...