fbpx

Opt soldați ruși uciși de o bătrână din Ucraina

Data publicării:

O bătrână din Ucraina a dat dovadă de un act de curaj oferindu-le soldaților ruși plăcinte fără ca ei să știe că sunt otrăvite.

Au trecut 26 de zile de la începerea războiului dintre Rusia și Ucraina. Situația devine tot mai complicată, oamenii fiind manipulați de sentimentul de teamă care îi face să recurgă la acțiuni surprinzătoare, precum bătrâna care a otrăvit 8 soldați.

Militarii ruși care se află în Ucraina trec prin momente dificile fiind departe de casă. Aceștia încearcă să supraviețuiască în ciuda faptului că nu au ce să mănânce. “Rațiile uscate s-au terminat, nu avem ce mânca. Am ieșit afară ieri, am furat repede o rață! Dacă se nimerește un magazin de „bombardat”, luăm de-acolo țigările, produsele. Pentru că nu există nimic, înțelegi? Noi facem foamea!”, a declarat un militar rus.

Conform  Obozrevatel.com, jurnaliștii au ajuns la concluzia că informațiile pe care le oferă televiziunea din Rusia reprezintă o propagandă care să convingă locuitorii ruși că ucrainenii sunt mulțumiți de războiul care se desfășoară în țara lor  și soldații sunt tratați bine. De fapt, lucrurile stau total diferit –  „Locuitorii Ucrainei nu-i primesc pe invadatorii ruși cu pâine și sare, ci, dimpotrivă, încearcă să-i facă pe dușmani să părăsească pământul nostru. De exemplu, o bunică ucraineană a hrănit soldații Federației Ruse cu plăcinte cu otravă. Această poveste nu se potrivește deloc cu minciuna conform căreia ucrainenii se presupune că-i întâmpină pe ocupanți și împart mâncarea cu ei. Astfel de falsuri sunt răspândite în mod activ de resursele propagandistice rusești”.

Informația despre curajul femeii din Ucraina a fost descoperită în urma convorbirii telefonice dintre un militar rus care a fost luat ostatic de către ucraineni și o jurnalistă. Convorbirea a fost interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Deși există speculații cum că soldații ruși sunt așteptați de locuitorii ucraineni cu pâine și sare, o bunică a riscat oferindu-le plăcinte cu otravă. Acesta a fost modul ei prin care a da de înțeles că indiferent cât de cumplite au devenit lucrurile, Ucraina nu cedează în fața Federației Ruse. – „8 oameni au zburat acasă în sicrie zincate”.

Daria Kaleniuk, director executiv al ONG-ului Centrul Anti-Corupție din Ucraina spune că Ucraina continuă să uimească în continuare prin puterea și rezistența de care dă dovadă în fața Rusiei.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Spania poate deveni prima țară din UE care oferă „concediu menstrual” plătit

Un proiect de lege a fost prezentat marți de...

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

În ultimii 50 de ani au existat în jur...

Președintele Ucrainei și soția lui, prima apariție în public de la izbucnirea războiului

Volodomir Zelensky și soția sa, Olena Zelenska, au participat...