fbpx

A patra doză de vaccin anti-COVID, propusă în urma tulpinii Omicron

Data publicării:

După Danemarca, prima țară din Uniunea Europeană care a început imunizarea cu cea de-a patra doză de vaccin, urmată de Ungaria, dar și de state din afara Europei precum Chile și Israel, Marea Britanie propune imunizarea cu a patra doză de vaccin.

A patra doză de vaccin va fi propusă persoanelor vulnerabile din Marea Britanie. Numărul estimat este de aproape 5 milioane de oameni, informează Serviciul Național de Sănătate. Din categoria persoanelor vulnerabile, fac parte cei trecuți de 75 de ani, dar și cei imunodeprimați, de peste 12 ani.

Adulții vor fi vaccinați cu Pfizer sau Moderna, iar adolescenților li se va administra doar Pfizer: „ propunem celor de peste 75 de ani și persoanelor celor mai vulnerabile o doză de supra-rapel în această primăvară pentru a-și completa protecția împotriva acestui virus”, a declarat ministrul sănătății, Sajid Javid

Această decizie a fost luată din cauza nivelului ridicat de infectare cu sub-varianta BA.2 a Omicron.

În Anglia, o persoană din 20 a fost infectată cu noul virus, conform Biroului Național de Statistică. Cifrele corespund perioadei 7-14 martie 2022.

Pandemia de coronavirus a fost resimțită puternic de Marea Britanie, astfel încât au fost înregistrate 163.000 de decese.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

Centru de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din...