fbpx

Protest la București: „Stop crimes against Ukraine”

Data publicării:

Un protest anti-război a avut loc duminică, 20 martie, în București. Această manifestație s-a numit „Stop Putin- Stop War”, informează Agerpres.

Zeci de persoane, români și ucraineni, s-au adunat în Piața Universității unde au transmis diferite mesaje, toate împotriva agresiunii Rusiei: „ Stop crimes against Ukraine”, „Stop russian agression”, „ We stand with the people of Ukraine”.
O femeie ucraineancă a spus că „Ucraina este o țară liberă”, așadar oamenii ar trebui să fie liberi și să trăiască în pace. Aceasta a mai declarat că poporul ucrainean nu vrea niciun rus: „ Vrem ucraineni în Ucraina”.

O altă participantă la protest a mulțumit românilor care au sărit în ajutor: „ eu și copilul meu ne simțim bine, pentru ca suntem protejați, pentru că ne ajutați, pentru că aveți o inimă frumoasă și îi ajutați pe toți cei care fug de ruși”.

În ritm de marș, protestul și-a mutat locația și s-a desfășurat pe traseul Piața Romană- Piața Victoriei- Ambasada Ucrainei- Statuia Aviatorilor- Bulevardul Kiseleff- Ambasada Federației Ruse, timp în care oamenii au strigat „Putin-criminal”, „Slavă Ucrainei”, „Stop război”.

De asemenea, la ultima oprire, Ambasada Federației Ruse, protestatarii au cântat imnul Ucrainei.

Protestul a fost organizat de Asociația „21 decembrie 1989”, iar președintele acesteia, Teodor Mărieș, a declarat că „a fost o zi de solidaritate cu poporul ucrainean și cu cei care sunt în tranșee, cei care apără pământul sfânt al Ucrainei”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....