fbpx

Protest la București: „Stop crimes against Ukraine”

Data publicării:

Un protest anti-război a avut loc duminică, 20 martie, în București. Această manifestație s-a numit „Stop Putin- Stop War”, informează Agerpres.

Zeci de persoane, români și ucraineni, s-au adunat în Piața Universității unde au transmis diferite mesaje, toate împotriva agresiunii Rusiei: „ Stop crimes against Ukraine”, „Stop russian agression”, „ We stand with the people of Ukraine”.
O femeie ucraineancă a spus că „Ucraina este o țară liberă”, așadar oamenii ar trebui să fie liberi și să trăiască în pace. Aceasta a mai declarat că poporul ucrainean nu vrea niciun rus: „ Vrem ucraineni în Ucraina”.

O altă participantă la protest a mulțumit românilor care au sărit în ajutor: „ eu și copilul meu ne simțim bine, pentru ca suntem protejați, pentru că ne ajutați, pentru că aveți o inimă frumoasă și îi ajutați pe toți cei care fug de ruși”.

În ritm de marș, protestul și-a mutat locația și s-a desfășurat pe traseul Piața Romană- Piața Victoriei- Ambasada Ucrainei- Statuia Aviatorilor- Bulevardul Kiseleff- Ambasada Federației Ruse, timp în care oamenii au strigat „Putin-criminal”, „Slavă Ucrainei”, „Stop război”.

De asemenea, la ultima oprire, Ambasada Federației Ruse, protestatarii au cântat imnul Ucrainei.

Protestul a fost organizat de Asociația „21 decembrie 1989”, iar președintele acesteia, Teodor Mărieș, a declarat că „a fost o zi de solidaritate cu poporul ucrainean și cu cei care sunt în tranșee, cei care apără pământul sfânt al Ucrainei”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...