fbpx

O mamă ucraineancă a primit 200 de lei de la un român într-o benzinărie

Data publicării:

Femeia ucraineancă din Odessa, mamă a patru copii, se afla la granița cu România când a fost oprită la o benzinărie din Moeciu de către un bărbat în vârstă de 60 de ani.

La început bărbatul i-a oferit 100 de lei însă Yulia, femeia în cauză, i-a refuzat. Românul și-a luat portofelul, a mai scos o bacnotă în valoare de 100 de lei și i-a oferit-o ucrainencei. Aceasta a făcut un mesaj public pe rețelele sociale prin care i-a mulțumit pentru gest.

„Acești bani mi i-a dat un bărbat de 60-65 de ani la benzinărie, când am ieșit la mașină după ce am plătit plinul. Și-a coborât parbrizul și m-a întrebat: Ucraina? (în limba română) Răspunsul meu a fost: Ucraina. Probabil m-a așteptat când a văzut plăcuțele de înmatriculare ucrainene. Și-a deschis portofelul și mi-a dat 100 de lei, apoi mi-a spus: Slavă Ucrainei! Am început să plâng. Am refuzat să iau bani pentru că avea și o mașină veche, dar și-a deschis portofelul și îmi mai dă 100 de lei.

La urma urmei, el nu știe că încă 4 copii mă așteptau acasă. Bine ca nu i-am spus, că altfel îşi golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar el nu m-a lăsat. Dacă dintr-o întâmplare, cumva omul ăsta îmi citește postarea – să știi că ai ajutat o mamă a 4 copii.  M-am urcat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile ca să mă pot mișca și nu înțelegeam! Cum așa!!! Întreaga lume ne susține și ne ajută! Ne dau locuințe gratis, mâncare, haine, bani! În tot acest timp, ruşii ne omoară. Vă mulțumesc tuturor!”, a scris ucraineanca pe Facebook.

La postare s-au strâns sute de comentarii, în care refugiații povestesc întâmplări asemănătoare din toate părțile Europei.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...