fbpx

Muzeul Național al Literaturii Române, organizează „Ziua Internațională a Poeziei”

Data publicării:

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), organizează „Ziua Internațională a Poeziei”, astăzi 21 martie, la sediul expoziției de bază MNLR, intrarea fiind liberă. 

Autori ucraineni vor sărbători împreună cu autori români, belgieni, francofoni și neerlandofoni Ziua Internațională a Poeziei, organizată de Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), conform Agerpres.
Acest eveniment este atât pentru cei care iubesc să se exprime prin versuri și figuri de stil, cât și pentru cei care iubesc să descopere mesajul din spatele acestora, să empatizeze. Poezia „unește și aduce laolaltă scriitori din diverse țări, care au expresii poetice diferite” și „ajută oamenii să supraviețuiască ororilor trăite și să redea speranța”, transmite MNLR.

La ora 18.00 se va organiza un atelier de scriere creativă, alături de scriitoarea Ioana Nicolaie, iar de la ora 19.00 va începe un recital de poezie. La acesta vor participa diverși autori, printre care: Ioan Es. Pop, Daryna Gladun, Doina Ioanid, Jan H. Mysjkin, Ioana Crăciunescu, Iya Kiva, Radu Sergiu Ruba, Yves Namur, Mina Decu, Daniel Bănulescu, Vincent Tholome, Teodor Dună și Lesyk Panasiuc.

Ziua Internațională a Poeziei a fost adoptată de UNESCO, încă din 1999, și este sărbătorită în fiecare an la Muzeul Național al Literaturii Române, unde oamenii sunt invitați să participe la evenimente care încurajează și promovează scrisul, cititul, diversitatea lingvistică, creativitatea. Într-un cuvânt, arta.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Citește și Dăruiește: un altfel de acces pentru știință și cultură, ed. VI

Caravana „Citește și Dăruiește – un altfel de acces...

Biblioteca Bucovinei a inițiat un club de lectură în limba ucraineană

Biblioteca Bucovinei ,,I. G. Sbiera" Suceava a inițiat un...

Cât de mult ne-a influențat cultura americană în ultimii 20 de ani

Cultura americană a reușit să pătrundă în comportamentul și...

Târgul de Primăvară al antreprenoarelor își deschide porțile online pentru toți vizitatorii

Târgul de Primăvară al antreprenoarelor își deschide porțile online...