fbpx

Sentința finală în cazul Colectiv a fost amânată de către judecători

Data publicării:

Un nou termen pentru cazul Colectiv a fost decis pentru data de 12 mai. Ultimul termen a avut loc în luna decembrie 2021, însă judecătorii au continuat să amâne sentința de atunci.

Tribunalul București a dat pedepse până la 12 ani de închisoare cu executare dar avocații inculpaților au cerut aplicarea unor pedepse mai ușoare pentru clienții lor sub pretextul că judecătorii au greșit când au pronunțat condamnările.

În urmă cu trei ani, mai exact la data de 16 decembrie 2019, Tribunalul București a hotărât următoarele condamnări la închisoare cu executare:

Cristian Popescu-Piedone – 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv;

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă;

Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists (decedată între timp) – 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare;

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani;

Cristian Niţă, director al firmei de artificii – 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare;

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – 8 ani de închisoare;

Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani;

Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

În mod normal, procesul ar fi trebuit să se încheie din iunie 2021, însă magistrații care se ocupă de caz au luat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru câțiva dintre acuzații din cazul Colectiv. Inculpații, împreună cu ISU București-Ilfov și Primăria Sectorului 4 daune morale și materiale de peste 50 de milioane de euro, plus 8 milioane de lei spitalelor din țară și din străinătate, pentru a acoperi costurile de spitalizare ale victimelor.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...