fbpx

Sărbătoarea Vesak, prilejul aprinderii a sute de lampioane la cel mai mare templu budist din lume

Data publicării:

Sărbătoarea Vesak, Ziua Lunii Pline, este celebrată de budiști anual, pe 10 mai. Aceasta reprezintă un moment sacru pentru budiștii din întreaga lume, celebrarea nașterii, iluminării și morții lui Buddha.

Cu această ocazie, la cel mai mare templu budist, anume Borobudur din Indonezia, au fost lansate sute de lampioane pentru a lumina și marca momentul, în noaptea cu Lună plină de luni spre marți dimineață.

După doi ani în care nu s-a mai celebrat această zi, din cauza pandemiei, anul acesta au participat la eveniment puțin peste o mie de budiști din întregul arhipeleag indonezian.

,, Este prima dată când putem să celebrăm Vesak de la începutul pandemiei şi, pentru că încă ne aflăm într-o perioadă pandemică, am limitat numărul participanţilor la 1.200 de persoane”, conform lui Eric Fernardo, purtătorul de cuvânt al organizatorilor.

Înainte de pandemie, la eveniment erau prezenți, în general, peste 20.000 de persoane, venite din diferite țări.

Pe lângă faptul că au lansat lampioane, aceștia s-au rugat, au meditat și participat la procesiuni organizate în spatiile sfinte aflate în jurul templului Borobudur.

De asemenea, călugării și credincioșii budiști au participat la ritualuri specifice timp de trei zile, inclusiv momente de reculegere în fața apei sfințite a izvoarelor din Jumprit.

Pentru cei care nu au putut fi prezenți fizic la eveniment, ritualurile religioase au fost transmise în direct pe internet.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...