fbpx

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii vine în România

Data publicării:

Jill Biden, soția președintelui Americii vine în România în perioada 5-9 mai. Vizita are scopul de a se întâlni cu reprezentanții ambasadei, refugiații din Ucraina, dar și cu profesori și lucrători umanitari.

Programul acesteia este bine stabilit – mai exact, pe 6 mai se va întâlni cu militarii americani la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, iar ulterior va merge la București unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA, profesori și refugiați. Deoarece în SUA, duminică se sărbătorește Ziua Mamei, Jill Biden se va întâlni cu mamele și copiii din Ucraina care s-au refugiat în România din cauza războiului.

Prima Doamnă a Americii va vizita și Slovacia. Va avea opriri în orașele Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, lucrători, dar și ucraineni refugiați.

Vizita este o altă manifestare a sprijinului pentru Ucraina din partea Statelor Unite ale Americii.

În martie, Jill Biden și Agata Kornhauser-Duda, Prima Doamnă a Poloniei au colaborat pentru a accelera ajutorul medical oferit ucrainenilor, în urma invaziei Rusiei.

Precum Jill, și președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi a făcut o vizită surpriză în Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pentru a-și evidenția sprijinul.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...