fbpx

Jurnalistă și producătoare a postului de radio ucrainean Radio Europa Liberă, ucisă în centrul Kievului

Data publicării:

Vera Girich se afla acasă atunci când o rachetă a lovit clădirea, în urma atacului de joi, 28 aprilie 2022. Trupul ei a fost găsit printre dărămături vineri.

 Jurnalista a început să lucreze la postul de radio din 2018, unde a avansat la principalele posturi de televiziune ucrainene. Cei care i-au anunțat decesul au fost colegii Verei, printr-o postare pe rețelele sociale: „Jurnalista și producătoarea Radio Europa Liberă Vera Girich a murit ca urmare a atacului cu rachete rusești care au lovit casa în care locuia la Kiev. Bombardamentele au avut loc joi, 28 aprilie. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit sub dărâmături în dimineața de vineri”.

De la începutul războiului (24 februarie 2022), aproximatix 20 de jurnaliști și-au pierdut viața, printre care un reporter de la New York Times și un cameraman Fox News. Primarul Kievului Vitali Kliciko a declarat că cel puțin o persoană și-a pierdut viața în urma atacurilor de joi. Trupul jurnalistei a fost descoperit în cartierul Shevchenkivskyi.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...