fbpx

Preoții și credincioșii din Brăila au colectat alimente și produse de igienă pentru Ucraina

Data publicării:

Preoții și credincioșii din județul Brăila au dat dovadă de empatie față de refugiații din Ucraina, dar și de cei care nu au putut părăsi țara și au de suferit din cauza războiului. Aceștia au colectat aproximativ 2,5 tone de alimente și produse de igienă pentru a le oferi ucrainenilor.

„La inițiativa ierarhului Dunării de Jos, peste 2,5 tone cu produse igienico-sanitare și alimente de primă necesitate au fost colectate de preoții şi credincioșii brăileni pentru a fi trimise către Episcopia Tulcii. Valoarea produselor oferite prin această acțiune umanitară este de 12.000 lei. Ajutoarele au fost oferite Episcopiei Tulcii pentru a fi dăruite cetățenilor ucraineni care ajung în ţara noastră prin vama de la Isaccea, judeţul Tulcea, precum şi pentru a fi transportate peste graniţă la cei care au rămas în ţara lor, unii dintre aceștia instituționalizaţi în unități medicale, aziluri de bătrâni și orfelinate din zona Ismail, Ucraina”, potrivit unui comunicat.

Majoritatea cetățenilor care vor beneficia de produsele strânse se află în unitățile medicale și în alte instituții de ocrotire socială din Ucraina. „Darurile” au fost strânse la sediul Protoieriei Brăila și ulterior transportate peste Dunăre, la Parohia „Sf. Gheorghe” – Isaccea 1 din județul Tulcea, unde vor fi împărțite ucrainenilor prin vama de la Isaccea. Toate produsele colectate au o valoare estimativă de 12.000lei.

Preoții și credincioșii de la Arhiepiscopia Dunării de Jos au declarat că aceste acțiuni menite să îi ajute pe cei ce suferă din cauza invaziei Rusiei nu vor înceta.

Încă de la începutul războiului, Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a mobilizat și a oferit ajutor atât prin cazarea refugiaților, dar și prin colectarea unor sume de bani pentru a oferi sprijin financiar oamenilor care nu au reușit să părăsească țara cu bunuri materiale.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...