fbpx

Preoții și credincioșii din Brăila au colectat alimente și produse de igienă pentru Ucraina

Data publicării:

Preoții și credincioșii din județul Brăila au dat dovadă de empatie față de refugiații din Ucraina, dar și de cei care nu au putut părăsi țara și au de suferit din cauza războiului. Aceștia au colectat aproximativ 2,5 tone de alimente și produse de igienă pentru a le oferi ucrainenilor.

„La inițiativa ierarhului Dunării de Jos, peste 2,5 tone cu produse igienico-sanitare și alimente de primă necesitate au fost colectate de preoții şi credincioșii brăileni pentru a fi trimise către Episcopia Tulcii. Valoarea produselor oferite prin această acțiune umanitară este de 12.000 lei. Ajutoarele au fost oferite Episcopiei Tulcii pentru a fi dăruite cetățenilor ucraineni care ajung în ţara noastră prin vama de la Isaccea, judeţul Tulcea, precum şi pentru a fi transportate peste graniţă la cei care au rămas în ţara lor, unii dintre aceștia instituționalizaţi în unități medicale, aziluri de bătrâni și orfelinate din zona Ismail, Ucraina”, potrivit unui comunicat.

Majoritatea cetățenilor care vor beneficia de produsele strânse se află în unitățile medicale și în alte instituții de ocrotire socială din Ucraina. „Darurile” au fost strânse la sediul Protoieriei Brăila și ulterior transportate peste Dunăre, la Parohia „Sf. Gheorghe” – Isaccea 1 din județul Tulcea, unde vor fi împărțite ucrainenilor prin vama de la Isaccea. Toate produsele colectate au o valoare estimativă de 12.000lei.

Preoții și credincioșii de la Arhiepiscopia Dunării de Jos au declarat că aceste acțiuni menite să îi ajute pe cei ce suferă din cauza invaziei Rusiei nu vor înceta.

Încă de la începutul războiului, Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a mobilizat și a oferit ajutor atât prin cazarea refugiaților, dar și prin colectarea unor sume de bani pentru a oferi sprijin financiar oamenilor care nu au reușit să părăsească țara cu bunuri materiale.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...