fbpx

Incendiu în Parcul natural Delta Văcărești

Data publicării:

În Parcul natural Delta Văcărești a izbucnit un incendiu care a afectat aproximativ 10.000 mp, conform informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov.

În anul 2016, Guvernul a stabilit că Delta Văcărești este un Parc natural protejat prin lege, deși acest demers a început în anul 2012. Unul dintre motivele pentru care a devenit arie protejată prin lege este că în jur de 97 de specii de păsări și-au găsit adăpost aici, mare parte din ele fiind protejate prin lege, potrivit informațiilor oferite de Asociația Parcul Natural București.

Acesta are aproximativ 186ha și se află în sectorul 4 al Municipiului București, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței.
Aproape în fiecare an, există incendii de vegetație în acest parc. Cel mai mare a avut loc în februarie 2020, când aproximativ 30% din suprafață a ars, mai exact 50ha.
Autoritățiile au informat cetățenii să evite zona din cauza degajărilor de fum amplificate de vântul puternic, printr-o notificare Ro-Alert. Totuși, traficul a fost blocat, iar la fața locului a fost nevoie de 7 autospeciale pentru a stinge incendiul și exită posibilitate să fie nevoie de mai multe.

În legătură cu incendiul de azi, 5 aprilie 2022, purtătorul de cuvânt ISU-București Ilfov, Daniel Vasile a oferit detalii – “În primul rând actualizăm suprafața de incendiu, care este de 10.000 mp estimată de comandantul intervenției. Acesta este motivul pentru care și numărul de autospeciale a fost suplimentat. Sunt 7 autospeciale deja angrenate în operațiunile de stingere și este posibil ca numărul acestora să mai crească. Vă mai pot informa că la ora 13:54 a fost emis și un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru informarea și avertizarea populației din zonă dar și a participanților la trafic cu privire la modul de manifestare al incendiului. Sunt probleme de vizibilitate pentru traficul rutier în zona Șoseaua Vitan-Bârzești. Acest lucru poate fi pus pe seama vântului care influențează modul de manifestare a incendiului și a degajării de fum.”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...