fbpx

Peste 3 milioane de lei pentru locuri noi de parcare, în sectorul 6

Data publicării:

Primăria sectorului 6 va amenaja locuri noi de parcare pe terenurile fostelor garaje. În acest proiect se vor investi peste 3 milioane de lei.

Încă din primele două luni ale acestui an, Administrația Comercială a dat spre utilizare 250 de locuri, iar alte șapte proiecte sunt în lucru.
Este vorba despre modernizarea parcărilor de reședință de pe strada George Calboreanu, Bulevardul Constructorilor, Aleea Timișului și strada Răsăritului. De asemenea, celălalte trei proiecte se referă la reabilitarea sau reamenajarea parcărilor de reședință de pe strada Crinului de Pădure, Aleea Parva și strada Fabricii.

În total, sunt 294 de locuri de parcare, dintre care 261 vor fi amenajate în locul garajelor demolate, construite ilegal sau cu autorizație temporară. Celălalte 33 de locuri se vor afla pe suprafețe care, momentan, se află la stadiul de pământ, iar șoferii au contacte de închiriere.

Sectorul 6 prezintă aproximativ 45.400 de locuri de parcare, însă nu sunt suficiente. Tocmai de aceea, au fost dezvoltate proiecte pilot care în vedere crearea de spații noi pentru mașini prin instituirea de sensuri unice, ridicarea mașinilor abandonate, cât și reamenajări de locații și demolări de garaje.

Din luna mai, se va construi o parcare supraetajată, pe Bulevardul Iuliu Maniu, zona Lujerului. Aceasta va avea demisol, parter, două etaje și terasă circulabilă. Totalul de locuri va fi de 254, 10 dintre ele fiind destinate persoanelor cu dizabilități 16 vor fi destinate motocicletelor, iar 24 vor fi destinate bicicletelor. În acest moment, se așteaptă avizele de la Apa Nova.

Anul trecut, în sectorul 6, au fost amenajate 3000 de spații noi pentru mașini.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...