fbpx

ANPC a vizitat parcurile Cișmigiu, Herăstrău și Tineretului

Data publicării:

Cincisprezece locuri de joacă din parcurile Cișmigiu, Herăstrău, Tineretului și două terenuri de baschet și un tobogan gonflabil au fost închise temporar.

Acest lucru s-a întâmplat în urma verificărilor Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea(CRPCR) , sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor(ANPC), unde au fost găsite mai multe nereguli, în toate cele trei parcuri.

Printre acestea se află utilizarea de echipamente deteriorate, aparate de joacă, tobogane cu porțiuni deteriorate, spărturi, lipsa de bare care să ofere protecție, o igienă precară a aparatelor de fitness, lipsa panourilor informative, șuruburi ieșite în relief etc.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, declară că, în perioada lui de tinerețe, parcul Cișmigiu era ,, Raiul”, pe când acum este ,, parcul miop, nu parcul adolescentului de odinioară”. De asemenea, acesta face referire la copii și spune că ,,cei mici ar trebui să se joace cu scuzele primăriei, nu cu echipamentele de joacă, reale pericole”.

Locurile în care s-au găsit nereguli, vor fi închise temporar până când va fi remediată situația. Verificările vor continua și în zilele următoare.
Cele trei parcuri sunt printre cele mai mari din București. Pe primul loc se află Herăstrău, cu o suprafață de circa 110 ha.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...