fbpx

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

Data publicării:

În ultimii 50 de ani au existat în jur de 400 de cazuri în care au fost depistate fenomene aeriene pentru care nu există explicații plauzibile. Pentagonul a afirmat în cadrul unei ședințe că și în prezent există cazuri neclare.

În orice caz descoperit, cercetătorii fac analize detaliate, motiv pentru care anumite fenomene primesc o explicație în cele din urmă, dar există și situații misterioase, după cum spune înaltul oficial al Pentagonului, Ronald Moultrie.

Și director adjunct al Serviciului de Informații Navale, Scott Bray a oferit informații referitoare obiectele neidentificate depistate. – “În câteva cazuri au existat caracteristici de zbor sau semne distinctive pe care nu le-am putut identifica cu datele pe care le avem la dispoziție. Acestea sunt, evident, cele care ne interesează cel mai mult.”. Directorul a mai precizat că obiectele neidentificate nu ar prezenta origini extraterestre, lucru aprobat și de grupul operativ responsabil de OZN-uri. Cu toate acestea, misterul este că deși nu au existat ciocniri între aeronavele americane și obiectele neidentificate, au existat 11 cazuri în care impactul a fost evitat la limită, ca de exemplu, “OZN sferic, care a trecut rapid pe lângă cabina aeronavei”.  Fenomenele aeriene necunoscute sunt frecvente în apropierea zonelor de antrenament militar.

În intervalul 1947-1969 a existat un program numit “Project Blue Book”, realizat de Forțele Aeriene SUA. Acest program avea ca scop investigarea și analizarea rapoartelor despre OZN-uri. Programul a fost desființat deoarece în perioada respectivă, concluzia a fost că obiectele neidentificate nu reprezintă o amenințare pentru securitatea națională. Însă, în prezent, membrii Congresului au organizat o ședință pentru a discuta totul mai clar. În cadrul ședinței, Rick Crawford, un republican din Arkansas, a comparat eșecul de a identifica potențialele amenințări cu “un eșec informațional pe care cu siguranță dorim să-l evităm”.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Noaptea Muzeelor la sate

Patrimoniul cultural rural va fi promovat de Rețeaua Națională...

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...