fbpx

Pentagonul a confirmat că există fenomene aeriene neidentificate

Data publicării:

În ultimii 50 de ani au existat în jur de 400 de cazuri în care au fost depistate fenomene aeriene pentru care nu există explicații plauzibile. Pentagonul a afirmat în cadrul unei ședințe că și în prezent există cazuri neclare.

În orice caz descoperit, cercetătorii fac analize detaliate, motiv pentru care anumite fenomene primesc o explicație în cele din urmă, dar există și situații misterioase, după cum spune înaltul oficial al Pentagonului, Ronald Moultrie.

Și director adjunct al Serviciului de Informații Navale, Scott Bray a oferit informații referitoare obiectele neidentificate depistate. – “În câteva cazuri au existat caracteristici de zbor sau semne distinctive pe care nu le-am putut identifica cu datele pe care le avem la dispoziție. Acestea sunt, evident, cele care ne interesează cel mai mult.”. Directorul a mai precizat că obiectele neidentificate nu ar prezenta origini extraterestre, lucru aprobat și de grupul operativ responsabil de OZN-uri. Cu toate acestea, misterul este că deși nu au existat ciocniri între aeronavele americane și obiectele neidentificate, au existat 11 cazuri în care impactul a fost evitat la limită, ca de exemplu, “OZN sferic, care a trecut rapid pe lângă cabina aeronavei”.  Fenomenele aeriene necunoscute sunt frecvente în apropierea zonelor de antrenament militar.

În intervalul 1947-1969 a existat un program numit “Project Blue Book”, realizat de Forțele Aeriene SUA. Acest program avea ca scop investigarea și analizarea rapoartelor despre OZN-uri. Programul a fost desființat deoarece în perioada respectivă, concluzia a fost că obiectele neidentificate nu reprezintă o amenințare pentru securitatea națională. Însă, în prezent, membrii Congresului au organizat o ședință pentru a discuta totul mai clar. În cadrul ședinței, Rick Crawford, un republican din Arkansas, a comparat eșecul de a identifica potențialele amenințări cu “un eșec informațional pe care cu siguranță dorim să-l evităm”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....