fbpx

Un pui de urs a fost găsit dormind într-un copac de pe o stradă din Corund

Data publicării:

În județul Harghita, jandarmii sunt chemați din ce în ce mai des pentru a îndepărta urșii care se plimbă pe lângă casele apropiate de zonele împădurite.

Un caz special, înregistrat la Corund, a fost cel în care un pui de urs a fost observat dormind într-un copac, de pe o stradă din comună.

În urma apelului la 112, echipa de intervenție a venit la fața locului, a verificat zona pentru a se asigura că mama puiului de urs nu se află în zonă și a stabilit un perimetru de siguranță.

Puiul de urs nu a coborât singur din copac, așa că a intervenit echipa de vânători care l-au dus, ulterior, la marginea pădurii de unde venise, în condiții de siguranță.

Tot procesul s-a terminat în momentul în care echipa s-a asigurat că puiul de urs s-a întâlnit cu mama acestuia și și-au continuat drumul în pădure.

În perioada 13-18 mai, au fost înregistrate opt apeluri prin care se anunța prezența urșilor din apropierea zonelor locuite, semnalând o creștere față de săptămâna trecută, în care au fost înregistrate 6 apeluri pe această temă, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita.

Urșii au fost localizați în Miercurea-Ciuc, Corund, Brădeşti, Ulcani, Borsec, Sândominic şi Corbu.

Urșii intrați în localitățile harghitene au provocat pagube.

Prin urmare, jandarmii recomandă și reamintesc cetățenilor, în astfel de cazuri, să sune la 112, să nu încerce să intervină de unii singuri, să nu hrănească animalele, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși din dorința de a-i fotografia sau filma.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...