fbpx

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Data publicării:

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a transmis un mesaj de Ziua Internațională a Medicului de Familie, sărbătorită la data de 19 mai, anual.

Această zi a fost stabilită de World Organization of National Colleges, Academies and Academic Associations of General Practitioners/Family Physicians (WONCA), organismul profesional mondial al medicilor de familie.

Cu această ocazie, președintele Casei Naționale  de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a transmis un mesaj.

,, Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei. Rolul medicului de familie este esenţial în sistemul de sănătate şi fiecare dintre noi realizează acest lucru atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. În pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricând. Astăzi este încă un prilej de a le mulţumi medicilor de familie pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă în îngrijirea pacienţilor”.

De asemenea, aceasta a mai precizat că,, îngrijirea primară nu înseamnă doar tratarea unor afecțiuni ci și prevenirea apariției lor”.

Adela Cojan spune că a venit momentul ca oamenii să fie ajutați să aibă grijă de sănătatea lor și să consulte medicul de familie frecvent, nu numai atunci când îi supără ceva.

Acest lucru este important astfel încât medicii ne pot ajuta să ne menținem starea de sănătate sau să depistăm la timp unele afecțiuni, care pot fi asimptomatice, iar pe termen lung, ne-ar putea pune  sănătatea sau chiar viața în pericol.

În încheierea mesajului, aceasta a mulțumit medicilor pentru,, pasiunea şi dăruirea” de care dau dovadă ,,în fiecare zi”.

,, Vă doresc multă sănătate, succes în activitate, şi vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulţi ani!”, a mai adăgat Adela Cojan.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

Centru de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din...