fbpx

Participarea României la târgul de la New York – considerată penibilă de români

Data publicării:

România a participat la un eveniment turistic organizat în New York. Scopul evenimentului a fost de a împărtăși obiectivele turistice cu care se mândrește România, însă reprezentarea țării nu a fost prea reușită.

Reprezentarea României în cadrul acestui eveniment, a constat într-un stand cu fotografii printate și agățate de o perdea neagră cu peisajele aflate în țară , deși suma investită în participarea la târg a fost de aproximativ 8000 de dolari.

Fotografia cu standul României a fost postată pe pagina de Facebook a Consulatului General al României și ulterior distribuită de numeroase persoane, astfel încât a devenit virală. După ce perdeaua neagră, dar și fotografiile printate au creat un număr mare de critici, delegația României a șters fotografia respectivă.

Cu toate că formatul standard al standului consta într-o perdea neagră, unde participanții își puteau expune materialele a atrage turiștii, reprezentanții altor țări au fost mult mai inventivi, dându-și interesul mai mult. Aceștia au reușit să facă standul plăcut.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu a spus că nici el nu este încântat de modul în care a fost reprezentată România și că vinovați sunt expozanții care nu și-au dat interesul suficient deoarece 4 dintre ei nu mai doreau să participe. „Deci, practic, România a făcut un efort doar pentru un singur expozant. Era, cumva, de datoria expozanților care au solicitat participarea la acest târg să asigure reprezentarea în condiții demne.”, a precizat Cadariu.

Mai mulți români consideră că reprezentarea a fost penibilă, lipsită de importanță pentru expozanți, chiar dacă poate fi cel mai important mod de a atrage turiștii în țară.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....