fbpx

Omagiu adus de familia regală britanică în memoria prințului Philip

Data publicării:

La un an de la decesul prințului Philip, soțul reginei Elizabeth, familia regală britanică i-a comemorat moartea printr-un poem omagial care a fost transmis tuturor cetățenilor.

Potrivit France Presse, versurile au fost scrise de Simon Armitage care este vicepreședinte al Societății de Poezie. Poemul său a fost recitat la Castelul Windsor, în vestul Londrei și publicat pe rețelele de socializare ale familiei regale.

Înmormântarea prințului s-a desfășurat într-un mod restrâns din cauza restricțiilor cauzate de pandemia Covid-19. Nu au putut participa oameni pentru a aduce omagii. Regina și-a luat rămas bun de la soțul său în Capela Windsor.

Regina Angliei a fost privată cu privire atât la moartea, cât și la comemorarea soțului ei. Cu puțin timp înainte de împlinirea unui an fără soțul ei, aceasta a participat la o slujbă religioasă pentru a evidenția revenirea la conducere după perioada de doliu și problemele sale de sănătate.

În ultimele luni, aceasta a întâmpinat anumite probleme de sănătate și a fost internată în spital, motiv pentru care programul ei a fost redus. De la începutul pandemiei, suverana s-a mutat la Castelul Windsor și se deplasează foarte rar în alte locații.

Povestea de dragoste dintre prințul Philip și regina Elizabeth a început cu mulți ani în urmă.

Aceasta avea 13 ani, iar el 18. În 1946, prințul i-a cerul regelui George al VI-lea mâna fiicei sale, care a acceptat cu condiția ca Philip să renunțe la toate titlurile regale daneze și grecești. În 1947 a fost anunțată logodna, an în care s-au căsătorit. Iarna trecută, în discursul de Crăciun, regina a menționat că îi este dor de râsul și ochii lui.

Poemul se numește  „ Patriarhii: O elegie “. A fost difuzat sub forma unui videoclip în care Simon Armitage citea versurile și pe fundal era un pian. În plus, videoclipul a prezentat fotografii din viața prințului.

Videoclipul poate fi văzut aici: https://www.facebook.com/TheBritishMonarchy/videos/385670423191950

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...