fbpx

O nouă pistă de biciclete pentru bucureșteni

Data publicării:

O nouă pistă de biciclete pentru bucureșteni urmează să fie realizată în urma atribuirii contractului de execuție a 3,3 km de pistă de către Primăria Municipiului București.

Pista de biciclete ar urma să fie pe traseul Piața Presei Libere – Bd. Kiseleff – Bd Constantin Prezan, acesta fiind Tronsonul 2 din Traseul 1 al obiectivului de investiții „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”.

Primarul General, Nicușor Dan, a menționat că lucrările vor începe în perioada imediat următoare și că municipalitatea a construit o treime din Traseul 1: „Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru execuţia a 3,3 kilometri de pistă de bicicletă. Noua pistă va fi construită în sectorul 1, pe traseul Piaţa Presei – Bulevardul Kiseleff – Bulevardul Constantin Prezan. Lucrările vor începe în zilele următoare, urmând să dureze două luni. Viitoarea pistă pentru biciclete face parte din Traseul 1 al unui proiect care are patru trasee, cu o lungime totală de 48,25 de kilometri, din care municipalitatea a construit până acum o treime”.

Proiectul „Implementarea unui sistem de transport cu Bicicleta în zona centrală a Municipiului București” este format din 4 trasee, având o lungime de 48,25 km. Dintre acestea, Primăria Capitalei a executat până în prezent 16,15 km piste de biciclete, și anume Tronsonul 1 din Traseul 1, cu o lungime de 6 km, între Piața Victoriei – B-dul Aviatorilor – B-dul Beijing – Str. Nicoale Caramfil – Șos. Pipera, precum și Traseul 3, cu o lungime de 10,15 km, între Calea Victoriei – B.dul Regina Elisabeta – B.dul Națiunile Unite – Splaiul Independenței, conform sursei menționate anterior.

Valoarea contractului este de aproape patru milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată de Fondul Național de Mediu, gestionat de Ministerul Mediului.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...