fbpx

Guvernul a aprobat acordarea voucherelor sociale pentru persoanele cu situație precară

Data publicării:

Guvernul a aprobat un proiect de ordonanță de urgență care solicită acordarea unor vouchere o dată la două luni persoanelor lipsite de stabilitate financiară.

Acest proiect este inclus în pachetul economico-social “Sprijin pentru România” și are ca scop compensarea cheltuielilor persoanelor cu risc de sărăcie extremă. Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, lista beneficiarilor prezintă aproximativ 2.861.000 de persoane, iar bugetul alocat este de 3.1 miliarde de lei.  – „Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei și jumătate din acești bani sunt din fonduri europene. Numărul estimat, lista de beneficiari finali, după evidențele care sunt acum la Casa de Pensii și Agenția Națională de Plăți Sociale, este undeva în jur de 2.861.000 persoane. Lista, mecanismul pe care l-am propus și pe care sperăm să îl aprobe Guvernul, aceste liste de beneficiari aflați în evidențele Caselor de Pensii și mai apoi cei aflați în evidențele Agenției Naționale de Plăți Sociale sunt transmise la Ministerul Fondurilor. Ministerul Fondurilor va fi cel care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale și mai apoi beneficiarii se vor prezenta la magazinele alimentare din rețeaua pe care o au emitenții de carduri pentru a-și putea cumpăra produsele alimentare de bază de care au nevoie.”, a mai precizat Boloș.

Premierul Nicolae Ciucă a informat că voucherele oferă oamenilor posibilitatea de a-și cumpăra alimente, respectiv o masă caldă celor care nu au condițiile necesare pentru a găti. – „Prima ordonanță de urgență pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetățenilor cu nevoi, în sensul în care vor putea să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. Este vorba de trei milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni. Este o măsură a cărei valoare totală este de aproximativ 3,1 miliarde de lei, iar 50%, jumătate din acești bani, vor proveni din fonduri europene”.

Nu au fost oferite informații concrete cu privire la procesul de distribuire al voucherelor. Marcel Boloș a precizat că va începe rapid, dar totuși,  va dura până beneficiarii se pot bucura de vouchere.

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...