fbpx

Noaptea Muzeelor la sate

Data publicării:

Patrimoniul cultural rural va fi promovat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin organizarea unui eveniment numit “Noaptea Muzeelor la sate” care va avea loc în septembrie 2023.

„Prima ediție va avea loc în anul 2023, probabil în luna septembrie, și se va adresa exclusiv muzeelor, colecțiilor și caselor memoriale localizate în comune și sate din România, unele aflate în subordinea unor instituții publice (complexe muzeale, muzee județene etc.) sau altele provenite din mediul privat sau non-guvernamental”, a scris într-o postare pe Facebook, coordonatorul Departamentului de proiecte culturale și relații internaționale al RNMR, Dragoș Neamu.

Scopul acestui proiect este de a face cunoscute valorile tradiționale ale României și de a oferi oamenilor un mod mai simplu de a le vizita. RNMR va lucra în parteneriat cu alte organizații care își doresc, de asemenea să prezinte publicului muzeele de la sate și casele memoriale. „Muzeele membre ale RNMR și nu numai care dețin case memoriale sau muzee în zonele rurale sunt rugate să participe cu toate aceste entități muzeale la prima ediție pentru a asigura succesul proiectului încă din faza de debut. Nu există restricții pentru aceste muzee de a participa și la ediția clasică a Nopții Muzeelor din luna mai. De asemenea, urmărim crearea unor obișnuințe culturale care să contribuie la creșterea gradului de atractivitate turistică a mediului rural. Sunt multe asemenea entități muzeale active în lumea comunelor și a satelor din România despre care, din păcate, nu a auzit nimeni”, a mai precizat Dragoș Neamu.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Taberele copiilor achitate cu vouchere de vacanță

Președintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ cu...

Numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

Primul număr pentru o mașină nepoluantă a fost eliberat...

Persoane fizice și juridice amendate cu 1.500 lei pentru tulburarea liniștii publice

În urma mai multor sesizări făcute de cetățeni pentru...