fbpx

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Data publicării:

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre  părinții din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie.

Alți 42% spun că sunt îngrijorați de agravarea problemelor de vedere ale copiilor din această perioadă.

Conform studiului, copiii s-au plâns părinților că îi dor ochii, în timpul orelor online.

Alte observații făcute de copii către părinți au fost că aceștia nu mai văd bine (38.5% dintre copii) sau că au ochii obosiți(55%).

Cu toate acestea, peste 61% dintre părinții  din mediul rural nu și-au dus copii la controale oftalmologice, deși doctorii recomandă un control anual.

Motivele pentru care acest lucru nu se întâmplă sunt diverse. Un procent de 22,5 % din părinți spune că din lipsa banilor, iar altul de 25,5% spune că distanța până la cabinetul medicului este prea mare, prin urmare, nu se duc. Alte motive expuse au fost lipsa de timp și gândirea,, dacă copiii nu se plâng, înseamnă că nu au probleme „.

În realitate, există mult mai multe cauzuri în care copiii au probleme cu vederea, din cauza faptului că nu au fost duși la controale oftalmologice, la momentul potrivit.

Pentru a face statisticile prezentate, la studiu au luat parte aproape 500 de părinți din nouă județe, cu vârste și studii diferite.

Prin intermediul acestui proiect, vor fi organizate sesiuni de educație sanitară pentru copii, legate de importanța sănătății ochilor. Sesiunile vor fi realizate de către profesori personal medical școlar sau voluntari.

,, Pandemia a însemnat, zilnic, câteva ore în plus în faţa ecranelor pentru fiecare copil în contextul şcolii online sau hibrid, ceea ce automat a avut un impact semnificativ asupra vederii copiilor, după cum ne-au semnalat medicii oftalmologi de la noi şi din afară. Este clar că mulţi părinţi de la sate n-au cunoştinţele sau banii necesarii pentru a-şi duce copiii la un control oftalmologic. Din acest motiv, ne vom duce în comunităţile rurale alături de personal medical specializat pentru a vedea cât de răspândite sunt problemele de vedere în rândul copiilor”, a declarat directorul executiv World Vision România, Mihaela Nabăr.

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de educaţie, intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând accent pe bunăstarea copiilor.

Fundația lucrează cu toate persoanele vulnerabile, indiferent de religie, etnie, rasă sau gen.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marisa Peer, întâlnire cu cititorii români la Muzeul Național al Literaturii Române

Marisa Peer, renumita scriitoare și psihoterapeută britanică, se întâlnește...

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

„Susțin un Copil”, școală de vară pentru copii ce provin din medii defavorizate

La inițiativa psihologului Nicoleta Leordean, CEO al Centrului Medical...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...