Recent, politica companiei de media a fost schimbată în ceea ce privește angajații. Prin această schimbare, Netflix își asumă că nu este un mediu de muncă favorabil pentru cei care se implică 100% și nu pot face abstracție de anumite lucruri care nu sunt tocmai pe placul lor.
Compania a schimbat cultura organizațională pentru prima dată din 2017, a adăugat o categorie specială numită “Expresie Artistică” și a publicat un ghid în care au fost notate mai multe informații: – „Nu toată lumea va admira sau va fi de acord cu tot ce oferim prin serviciile noastre. Îi lăsăm pe privitori să decidă ce este adecvat pentru ei, în loc să avem un cenzor pentru artiști sau pentru voci.”.
Printre persoanele care apreciază decizia luată de Netflix, se numără și Elon Musk care a felicitat compania prin intermediul unei postări pe Twitter: „Bună mutare a @Netflix”.
Tot în ghidul despre cultura organizațională, scrie și că Netfflix susține varietatea conținuturilor, dar pot exista oameni care nu o fac. Lucru care nu face această companie un loc de muncă bun pentru respectivii: „Ca angajați, sprijinim principiul prin care Netflix oferă o diversitate de povești, chiar dacă găsim uneori titluri care contrazic valorile noastre personale. În funcție de rolul pe care îl joci la noi, ai putea fi nevoit să lucrezi cu titluri pe care le percepi drept dăunătoare. Dacă consideri greu să susții varietatea conținuturilor noastre, s-ar putea ca Netflix să nu fie cel mai bun loc pentru tine.”.
Un exemplu bun ar fi situația din anul anterior când o parte din angajați au făcut proteste în urma unui spectacol al lui Dave Chappelle considerat transfob. După câteva luni de cercetări, reprezentanții au decis că protestele angajaților nu au avut la bază motive întemeiate, astfel încât colaborarea cu comediantul va continua.
Replica lui Dave care a provocat isterie printre angajați a fost următoarea: „Genul este un fapt. Fiecare om din această cameră, fiecare om de pe Pământ a trecut printre picioarele unei femei pentru a fi pe Pământ. Este un fapt.”.