fbpx

McDonald’s și-a anunțat retragerea de pe piața rusă

Data publicării:

După peste 30 de ani de activitate în Rusia, McDonald’s a anunțat că se va retrage de pe piața rusă, conform unui comunicat publicat de mass-media din SUA, relatează EFE.

Războiul din Ucraina și criza umanitară provocată de acesta a determinat McDonald’s să se retragă de pe piața din Rusia întrucât afacerea nu mai este sustenabilă și nici în acord cu valorile acesteia. De asemenea, nici mediul în care angajații munceau nu mai era favorabil companiei, conform comunicatului publicat de mass-media din SUA, informează Agerpres.

Desigur că angajații vor avea de suferit pierderea locului de muncă, însă directorul executiv, Chris Kempczinski notează că este foarte mândru de cei peste 60.000 de angajați, dar „angajamnetul față de valorile noastre înseamnă că nu mai putem rămâne acolo”.

Retragerea de pe piață a McDonald’s este văzută ca o mare pondere simbolică și economică. Acesta a fost printre primele lanțuri de fast-food care și-a deschis o sucursală la Moscova prin anii 1990, imediat după desființarea Uniunii Sovietice și la puțin timp după căderea Zidului Berlinului. Compania fiind totodată considerată și un simbol al încheierii Războiului Rece, informează sursa menționată anterior.

McDonald’s a anunțat suspendarea temporară a afacerilor din Rusia și închiderea a peste 800 dintre localurile sale după invazia Rusiei din Ucraina, însă compania a continuat să plătească personalul din țară.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Viitorul producției agroalimentare va fi discutat pe 24 aprilie la Iași

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat cu...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Microbuze electrice pentru transportul elevilor

În cadrul unei conferinţe de presă, Ministrul mediului, apelor...

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...