fbpx

„Family Start”, un nou credit destinat tinerilor

Data publicării:

Programul intitulat „Family Start” se adresează tinerelor familii cu vârste cuprinse între 18-45 de ani iar suma maximă care poate fi luată de către acestea este 15.000 de euro pentru a plăti o nuntă, botez sau achiziționarea unei mașini și 10.000 de euro pentru studenți. Gabriela Firea, ministrul Familiei, a declarat că banii vor putea fi folosiți și pentru chirie sau taxele de la facultate.

„Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme”, a fost declarația Gabrielei Firea.

Premierul Nicolae Ciucă a postat duminică un mesaj prin care vorbește despre susținerea tinerelor familii prin intermediul ministerului Familiei, inființat pentru prima dată în istoria țării. „Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern”, a susținut Ciucă.

Deocamdată nu s-au decis condițiile de accesare a banilor, urmează să aibă loc o ședință prin care se va decide care bănci vor participa la acest program. Nicolae Ciucă a amintit și de faptul că ministerul decontează procedurile de fertilizare în vitro pentru cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

OFA UGIR promovează antreprenoriatul feminin și competitivitatea IMM-urilor românești la Bruxelles

  În perioada 23-25 aprilie 2024, o delegație a patronatului...

Viitorul producției agroalimentare va fi discutat pe 24 aprilie la Iași

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat cu...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...