fbpx

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ajută românii să obțină viza pentru călătorii

Data publicării:

MAE ajută cetățenii români cu informații privind pașii de urmat în obținerea vizei pentru călătorii scurte în Statele Unite ale Americii (SUA).

Smart Flyer-ul, un pliant elaborat de către MAE, este pus la dispoziția cetățenilor români care conține informații utile despre demersul obținerii vizei necesare pentru călătoriile de scurtă ședere în SUA, conform unui comunicat Agerpres.

Cu ajutorul scanării QR-codurilor incluse în pliantul pus la dispoziție, românii care doresc să călătorească în SUA, în scop de afaceri sau turistic, pentru mai puțin de 90 de zile, vor fi direcționați direct către formularul DS-160, care este necesar pentru acest tip de viză. Românii vor afla și informații privind achitarea taxei de viză, încărcarea unei fotografii la standardele solicitate în aplicație și programarea la interviu.

Completarea formularului DS-160 într-un mod cât mai corect și cu cât mai multă acuratețe de către cetățenii români care intenționează să călătorească în SUA, va crea premisele pentru scăderea ratei de refuz și îndeplinirea de către România a criteriului prevăzut de legislația americană, astfel încât, pe viitor, această viză să nu mai fie necesară, conform sursei menționate anterior.

Prin punerea la dispoziție a acestui pliant, MAE recomandă românilor să consulte cu maximă atenție procesul de solicitare a vizei necesare pentru călătoriile în SUA și să completeze formularul doar după asigurarea acestora că îndeplinesc în totalitate condițiile necesare.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...