fbpx

Prezentatoarea TV Eda Marcus a publicat filmarea în care Televiziunii Române i-a fost refuzată intrarea în direct la Eurovision de către European Broadcast Union (EBU)

Data publicării:

„What?! Nu cred!”, a fost reacția inițială a Edei Marcus atunci când prezentatorul Mika a anunțat în direct că România întâmpină probleme tehnice.      Astfel, nu au putut fi anunțate voturile țării, precum Televiziunea Română convenise cu organizatorii.

          „Aceasta este o inregistrare in timp real dupa ce ne-a fost refuzata intrarea in transmisiunea principala Eurovision pe motive tehnice. Inregistrarea aceasta este de fapt dovada ca acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sarit pur si simplu peste noi ca si cand nu am fi existat…”, a fost mesajul prezentatoarei pe rețeaua de socializare Instagram, în care a atașat și videoclipul în care apelul este refuzat.

Punctajul maxim de 12 puncte ar fi trebuit acordat Republicăi Moldova, însă acestea au ajuns la Ucraina. Sefa delegației României la Eurovision, Iuliana Marciuc, a declarat în cadrul Telejurnalului de duminică faptul că nici până acum nu se cunoaște motivul acestei modificări.

„Producătorul a sesizat neconcordanţe faţă de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU. EBU a continuat această atitudine în aşa fel încât împreună noia aflaţi în arenă, cu Eda Marcus care se pregătea să intre în direct, cu trei repetiţii făcute cu anunţarea punctelor noastre, şi nici în timpul acelor repetiţii EBU nu a dat niciun semn că ceva ar fi ceva în neregulă cu votul nostru, aşa fel încât am aflat împreună de modificarea rezultatelor juriului selecţiei naţionale de la coordonatorul Eurovision”, a susținut Iuliana Marciuc.

EBU, organizator Eurovision, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă în cea de-a doua semifinală eliminarea a șase țări din juriu. Acestea sunt: Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino. Juriile au fost schimbate cu un rezultat care este bazat pe țări cu aceleași tipare de vot, în a doua semifinală și în finală.

Reprezentanții Televiziunii Române au declarat că nimeni nu a fost anunțați după respectiva semifinală de vreo schimbare. „Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator”.

Reamintim faptul că Eurovision 2022 a avut loc sâmbătă, 14 mai 2022 iar trofeul a fost acasă de către trupa ucraineană Kalush Orchestra, cu piesa „Stefani”. Ucraina a obținut 631 de puncte și România s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte.

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive...

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Caravana Metropolis - cinema în Aer Liber ajunge pentru...

99% din biletele la UNTOLD au fost vândute

Biletele la festivalul UNTOLD au fost vândute în proporție...