fbpx

Muzeul Național de Istorie a României a împlinit 50 de ani

Data publicării:

Muzeul Național de Istorie a României(MNIR) aniversează 50 de ani de activitate (1972-2022). Cei 50 de ani vor fi aniversați printr-o serie de evenimente culturale, începând din luna mai, la sediul muzeului, Calea Victoriei 12.

Eveimentele incluse sunt: lansarea paginii web,, MNIR 50″, deschiderea expoziției,, Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute”, redeschiderea expoziţiei „Muzeul Jucăriilor” după reorganizare, precum şi lansarea unui nou album „O clădire-simbol a Capitalei: Palatul Poştelor – Muzeul Naţional de Istorie a României”.

În cadrul proiectului,, MNIR 50 „, ce va fi disponibil din data de 6 mai, publicul este invitat să acceseze proiectul virtual pentru a afla informații legate de istoria muzeului, dar și a clădirii, instituirea clădirii, fotografii din arhivă și afișe ale evenimentelor organizate de muzeu de-a lungul celor 50 de ani.

Pentru cei mici, în perioada 4-7 mai, există o serie de evenimente destinate vârstei lor, discuții, jocuri și activități practice. Aceștia vor descoperi povestea ,,Gânditorul ” de la Cernavodă, o statuetă renumită preistorică, în cadrul a două ateliere: ,,Descoperă povestea Gânditorului!” și ,,Povestea Gânditorului, în benzi desenate”.

Joi, 12 mai, va avea loc o premieră a expoziției „Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute” în cadrul proiectului european „e-Peisajele Arheologice ale Dunării.

Pentru prima dată sunt utilizate noi tehnici de tip VR- realitate virtuală și AR- realitate augumentată.

Siturile reprezentative alese sunt necropola de incineraţie din epoca bronzului de la Cîrna şi cetatea romano-bizantină de la Nufăru.

Sâmbătă, 14 mai, va fi celebrată,, Nopatea Muzeelor ” cu reconstituiri istoric-militare, ateliere educative dar și momente artistice.

Alte evenimente din această lună: deschiderea micro-expoziţiei care-l omagiază pe Ion Heliade Rădulescu, inaugurarea expoziţiei „De la diligenţă la clasor” care prezintă lumea fascinantă a timbrelor și lansarea în parteneriat cu editura Corint, a cărţii „Prin cafenelele din Micul Paris”.  Autor al cărții este istoricul, Maria Magdalena Ioniţă, care şi-a desfăşurat activitatea profesională în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....