fbpx

Muzeul Național de Istorie a României a împlinit 50 de ani

Data publicării:

Muzeul Național de Istorie a României(MNIR) aniversează 50 de ani de activitate (1972-2022). Cei 50 de ani vor fi aniversați printr-o serie de evenimente culturale, începând din luna mai, la sediul muzeului, Calea Victoriei 12.

Eveimentele incluse sunt: lansarea paginii web,, MNIR 50″, deschiderea expoziției,, Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute”, redeschiderea expoziţiei „Muzeul Jucăriilor” după reorganizare, precum şi lansarea unui nou album „O clădire-simbol a Capitalei: Palatul Poştelor – Muzeul Naţional de Istorie a României”.

În cadrul proiectului,, MNIR 50 „, ce va fi disponibil din data de 6 mai, publicul este invitat să acceseze proiectul virtual pentru a afla informații legate de istoria muzeului, dar și a clădirii, instituirea clădirii, fotografii din arhivă și afișe ale evenimentelor organizate de muzeu de-a lungul celor 50 de ani.

Pentru cei mici, în perioada 4-7 mai, există o serie de evenimente destinate vârstei lor, discuții, jocuri și activități practice. Aceștia vor descoperi povestea ,,Gânditorul ” de la Cernavodă, o statuetă renumită preistorică, în cadrul a două ateliere: ,,Descoperă povestea Gânditorului!” și ,,Povestea Gânditorului, în benzi desenate”.

Joi, 12 mai, va avea loc o premieră a expoziției „Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute” în cadrul proiectului european „e-Peisajele Arheologice ale Dunării.

Pentru prima dată sunt utilizate noi tehnici de tip VR- realitate virtuală și AR- realitate augumentată.

Siturile reprezentative alese sunt necropola de incineraţie din epoca bronzului de la Cîrna şi cetatea romano-bizantină de la Nufăru.

Sâmbătă, 14 mai, va fi celebrată,, Nopatea Muzeelor ” cu reconstituiri istoric-militare, ateliere educative dar și momente artistice.

Alte evenimente din această lună: deschiderea micro-expoziţiei care-l omagiază pe Ion Heliade Rădulescu, inaugurarea expoziţiei „De la diligenţă la clasor” care prezintă lumea fascinantă a timbrelor și lansarea în parteneriat cu editura Corint, a cărţii „Prin cafenelele din Micul Paris”.  Autor al cărții este istoricul, Maria Magdalena Ioniţă, care şi-a desfăşurat activitatea profesională în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marisa Peer, întâlnire cu cititorii români la Muzeul Național al Literaturii Române

Marisa Peer, renumita scriitoare și psihoterapeută britanică, se întâlnește...

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

„Susțin un Copil”, școală de vară pentru copii ce provin din medii defavorizate

La inițiativa psihologului Nicoleta Leordean, CEO al Centrului Medical...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...