fbpx

Muzeul Național de Istorie a României a împlinit 50 de ani

Data publicării:

Muzeul Național de Istorie a României(MNIR) aniversează 50 de ani de activitate (1972-2022). Cei 50 de ani vor fi aniversați printr-o serie de evenimente culturale, începând din luna mai, la sediul muzeului, Calea Victoriei 12.

Eveimentele incluse sunt: lansarea paginii web,, MNIR 50″, deschiderea expoziției,, Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute”, redeschiderea expoziţiei „Muzeul Jucăriilor” după reorganizare, precum şi lansarea unui nou album „O clădire-simbol a Capitalei: Palatul Poştelor – Muzeul Naţional de Istorie a României”.

În cadrul proiectului,, MNIR 50 „, ce va fi disponibil din data de 6 mai, publicul este invitat să acceseze proiectul virtual pentru a afla informații legate de istoria muzeului, dar și a clădirii, instituirea clădirii, fotografii din arhivă și afișe ale evenimentelor organizate de muzeu de-a lungul celor 50 de ani.

Pentru cei mici, în perioada 4-7 mai, există o serie de evenimente destinate vârstei lor, discuții, jocuri și activități practice. Aceștia vor descoperi povestea ,,Gânditorul ” de la Cernavodă, o statuetă renumită preistorică, în cadrul a două ateliere: ,,Descoperă povestea Gânditorului!” și ,,Povestea Gânditorului, în benzi desenate”.

Joi, 12 mai, va avea loc o premieră a expoziției „Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute” în cadrul proiectului european „e-Peisajele Arheologice ale Dunării.

Pentru prima dată sunt utilizate noi tehnici de tip VR- realitate virtuală și AR- realitate augumentată.

Siturile reprezentative alese sunt necropola de incineraţie din epoca bronzului de la Cîrna şi cetatea romano-bizantină de la Nufăru.

Sâmbătă, 14 mai, va fi celebrată,, Nopatea Muzeelor ” cu reconstituiri istoric-militare, ateliere educative dar și momente artistice.

Alte evenimente din această lună: deschiderea micro-expoziţiei care-l omagiază pe Ion Heliade Rădulescu, inaugurarea expoziţiei „De la diligenţă la clasor” care prezintă lumea fascinantă a timbrelor și lansarea în parteneriat cu editura Corint, a cărţii „Prin cafenelele din Micul Paris”.  Autor al cărții este istoricul, Maria Magdalena Ioniţă, care şi-a desfăşurat activitatea profesională în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...