fbpx

Investiții de 14 milioane de euro pentru extinderea producției de semințe de floarea-soarelui în România

Data publicării:

Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de semințe de floarea-soarelui a companiei în Europa, urmând să investească 14 milioane de euro.

Investițiile pe care compania le va face au ca scop rezolvarea cererii tot mai mari de semințe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, raportându-se la nivel național și internațional. De asemenea, unitatea de producție a semințelor de la Afumați este una dintre cele mai moderne facilități de producție Corteva din lume și cea mai mare stație de procesare a semințelor din România, conform unui comunicat Mediafax.

În urma investițiilor, Corteva Agriscience va putea să scurteze lanțul de aprovizionare, va putea să sporească capacitatea de reacție și de livrare, dar și capacitatea de prelucrare la nivel european. Suma totală care a fost investită în unitatea de producție de la Afumați a depășit 74 de milioane de euro.

Succesul Corteva Agriscience este datorat și colaborărilor cu fermierii, după cum menționează Shane Dixon, Deputy of Mission, U.S. Embassy in România: „Succesul Corteva Agriscience la nivel mondial, inclusiv în România, se datorează eforturilor permanente de a colabora cu fermierii, de a le respecta nevoile și de a identifica soluții inovatoare pentru a răspunde acestor cereri”, conform sursei menționate anterior.

Spre aprecierea clienților, Jean-Phillipe Riffat, Corteva Agriscience Commercial Unit Leader for Central Eastern Europe, menționează că: „Unul dintre cei mai valoroși piloni ai companiei noastre este reprezentat de orientarea către clienți. Vom continua consolidarea legăturilor cu fermierii români, precum și cu producătorii de hrană și cu consumatorii din Europa”.

Corteva Agriscience are un număr de aproape 300 de angajați permanenți, dar și angajați sezonieri care se ocupă de asigurarea ciclului de producție complet hibrizilor Pioneer de înaltă calitate.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Grupul de IT Cegeka România este din nou în creștere

Grupul european de IT Cegeka continuă să crească de...

Agricover a anunțat lansarea Agrinnovator

Cu ocazia Conferinței Naționale a programului „Tineri Lideri pentru...

Programul Rabla pentru electrocasnice – ediția 2022

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe mai târziu anul...

Griffin Media te poate ajuta să-ți promovezi afacerea

Griffin Media te poate ajuta la promovarea afacerii prin...