fbpx

Medicul care a spus că pentru 200 de lei mită nici nu intră în sala de operații a fost condamnat

Data publicării:

Curtea Militară de Apel București l-a condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pe colonelul Radu Viorel Vrăcioiu, medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la luare de mită, potrivit Agerpres.

Totul a început la data de 29 noiembrie 2018, când un bărbat a dorit să-i ofere medicului 200 de lei pentru operația soției lui, însă doctorul a menționat că pentru această sumă nu ar urca nici în sala de operație. Două zile mai târziu, el a fost prins luând mită în valoare de 500 de lei de la același bărbat iar în 2019 a fost trimis în judecată pentru luare de mită și instigare la luare de mită. În 2021, Tribunalul Militar București l-a condamnat definitiv pe medicul Vrăcioiu, refuzându-i apelul.

Doctorul se află sub supraveghere de trei ani, timp în care el a trebuit să participe la un program de reintegrare socială și să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile. El nu mai poate practica medicina timp de 2 ani. Anchetatorii au declarat că un incident asemănător a avut loc pe 28 noiembrie 2018, când colonelul a luat mită suma de 500 de lei.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...