fbpx

O nouă lege în România – copiii nu mai pot primi mai mult de 3 prenume

Data publicării:

În urma modificărilor actelor de stare civilă, autoritățile au modificat și legea cu privire la numărul de prenume pe care îl pot primi copiii la naștere. Modificările au intrat în vigoare în data de 2 mai 2022.

Ministerul Afacerilor de Interne a informat printr-o postare pe Facebook că dacă în trecut, părinții erau indeciși cu privire la prenumele copiilor, motiv pentru care aceștia la naștere primeau mai multe, în prezent trebuie să se hotărască la maxim 3 cuvinte – “Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.”.

În aceeași postare, reprezentanții Ministerului Afacerilor de Interne au mai precizat că cel mai lung prenume al unei persoane este compus din 9 litere – “Nu ne întrebați care este acest pronume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt și date onomastice.”.

În plus, ”Dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medical constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte, întocmirea actului de naștere se face pe baza declarației scrise și semnate de ambii părinți, din care să rezulte numele de familie și prenumele copilului.”, au mai informat reprezentanții.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...