fbpx

Motanul capturat de ruși și-a găsit drumul spre casă după 80 de zile

Data publicării:

Max este un motan în vârstă de 8 ani, care a dispărut în timpul ocupației ruse din orașul Bucha. Motanul de rasă Main Coon a fost găsit în Gomel, Belarus de către o localnică și trimis stăpânilor refugiați în Cehia.

Olena Kukuruzka, stăpâna motanului, a fugit împreună cu soțul și copilul lor de un an jumate pe 24 februarie în orașul Zhytomyr iar Max a rămas în grija unei vecine. El a fost luat de acasă în timpul ocupației ruse din Bucha și timp de două luni și jumătate, stăpânii nu au știut ce s-a întâmplat cu el.

„Am sperat că este în viață și a fost scos de voluntarii care au salvat animalele de companie. Timp de 38 de zile m-am încăpățânat să cred că trăiește. Am scris la toate centrele de voluntariat și grupurile de sprijin din Hostomel și Bucha”, a povestit Olena. Salvarea a venit atunci când a primit un apel din Gomel, Belarus de la o tânără localnică. „Împreună cu soldații, pisica a parcurs mai bine de 300 km cu un transportor blindat rusesc, înghesuită lângă aparatele de uz casnic furate de la locuitorii din Bucha și Irpin”.

Max a putut fi recunoscut după pandativul de la zgarda sa, ce conțineau și datele stăpânilor. El a fost cipat, a primit un pașaport internațional și a ajuns înapoi la familia sa după 80 de zile.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...