fbpx

Motanul capturat de ruși și-a găsit drumul spre casă după 80 de zile

Data publicării:

Max este un motan în vârstă de 8 ani, care a dispărut în timpul ocupației ruse din orașul Bucha. Motanul de rasă Main Coon a fost găsit în Gomel, Belarus de către o localnică și trimis stăpânilor refugiați în Cehia.

Olena Kukuruzka, stăpâna motanului, a fugit împreună cu soțul și copilul lor de un an jumate pe 24 februarie în orașul Zhytomyr iar Max a rămas în grija unei vecine. El a fost luat de acasă în timpul ocupației ruse din Bucha și timp de două luni și jumătate, stăpânii nu au știut ce s-a întâmplat cu el.

„Am sperat că este în viață și a fost scos de voluntarii care au salvat animalele de companie. Timp de 38 de zile m-am încăpățânat să cred că trăiește. Am scris la toate centrele de voluntariat și grupurile de sprijin din Hostomel și Bucha”, a povestit Olena. Salvarea a venit atunci când a primit un apel din Gomel, Belarus de la o tânără localnică. „Împreună cu soldații, pisica a parcurs mai bine de 300 km cu un transportor blindat rusesc, înghesuită lângă aparatele de uz casnic furate de la locuitorii din Bucha și Irpin”.

Max a putut fi recunoscut după pandativul de la zgarda sa, ce conțineau și datele stăpânilor. El a fost cipat, a primit un pașaport internațional și a ajuns înapoi la familia sa după 80 de zile.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...