fbpx

Linia de metrou ce poartă numele Reginei Elisabeta a II-a a fost inaugurată

Data publicării:

Regina Angliei a evitat aparițiile publice din cauza unor probleme de sănătate, dar cu ocazia inaugurării liniei de metrou ce îi poartă numele, aceasta a făcut o excepție și a participat.

Suverana care are 96 de ani și-a încântat poporul cu prezența după o perioadă în care nu s-a deplasat de la Castelul Windsor. Deși timp de 59 de ani, ea a menținut tradiția de a rosti un discurs la deschiderea Parlamentului, în urmă cu o săptămână a fost înlocuită de fiul ei, prințul Charles deoarece ea nu s-a putut deplasa din cauza unor probleme de mobilitate. În urma unei internări la spital în luna octombrie a anului 2021, medicii i-au recomandat cât mai mult repaus.

Ținuta reginei a fost ca de obicei, bine pusă la punct, mai exact o pălărie ce s-a asortat cu haina de culoare galbenă. Datoria acesteia în cadrul inaugurării liniei de metrou a fost să dezvelească o placă ce îi poartă numele în Gara Paddington. „Într-o evoluție fericită, Majestatea Sa Regina participă la evenimentul de azi care marchează finalizarea liniei ‘Elizabeth”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham.

Iniţial, linia de metrou era numită „Crossrail”, dar după mai multe discuții, s-a hotărât să îi poarte numele reginei. Linia „Elizabeth” va face legătura între destinații din vestul Londrei, inclusiv aeroportul Heathrow şi Reading, cu Shenfield în est. Linia de metrou va putea fi folosită începând cu data de 24 mai.

Realizarea acestui proiect a costat aproximativ 24 de miliarde de dolari, iar deschiderea trebuia desfășurată încă din 2018. Aceasta a fost amânată din cauza pandemiei și a altor probleme de siguranță.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...