fbpx

Coreea de Nord interzice blugii strâmți și părul vopsit. Cei care nu se conformează vor avea patrule speciale pe urmele lor

Data publicării:

În Coreea de Nord au fost impuse noi reguli stricte în ceea ce privește aparența tinerilor. Stilurile interzise sunt cele care au „un aer capitalist” iar cine le adoptă este nevoit să aștepte pe marginea străzii până la finalizarea raidurilor.

„Patrulele ligii tineretului țintesc tinerii care poartă părul lung până la talie și pe cei care își vopsesc părul. De asemenea, sunt vizate și persoanele care poartă haine cu mesaje imprimate într-o limbă străină și în special femeile care poartă pantaloni strâmți”, se arată într-o sursă a Radioului Free Asia.

„De data aceasta, represiunea vizează în principal femeile de 20 și 30 de ani. Dacă sunt prinși, sunt obligați să aștepte pe marginea drumului până când patrulele își pot termina represiunea în acea zonă. Abia atunci vor fi duși la biroul ligii de tineret din raion, unde trebuie să scrie scrisori prin care își mărturisesc crimele. Apoi trebuie să contacteze pe cineva acasă pentru a le aduce haine acceptabile și apoi sunt eliberați”, se arată în aceeași sursă.

Aceste sancțiuni vin după ce președintele Kim Jong Un a descris trendurile occidentale, mai specific tunsorile și hainele, sunt „otrăvuri periculoare”. Acestea nu sunt singurele lucruri interzise în Coreea de Nord; acolo sunt aprobate 18 coafuri pentru femei și 15 pentru bărbați. De asemenea, cetățenii nu mai au voie să poarte haine de piele deoarece conducătorul Coreei de Nord susține că trenciurile din piele au devenit preferatele lui. Bibliile sunt considerate un simbol al culturii occidentale iar de aceea nu este permis să deții una.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...