fbpx

Jurnaliști care au avut un impact mare asupra lumii

Data publicării:

Jurnalismul este despre senzațional, noutate și cel mai important: adevărul. Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, în acest articol vor fi prezentați unii dintre cei mai influenți jurnaliști ai lumii.

  1. Bob Woodward și Carl Bernstein

Robert Upshur Woodward a început să lucreze pentru „The Washington Post” în 1971 și Carl Bernstein în 1972. Cei doi au făcut echipă în acel an și au investigat scandalul de la Watergate, în urma căruia președintele american Nixon a demisionat. Despre caz s-a scris și o carte „All the President s men”, care a devenit și un film cu Robert Redford și Dustin Hoffman în rolurile principale.

  1. Joseph Pulitzer

Joseph Pulitzer a fost congresman al New Yorkului și liderul Partidului Democrat. În 1880, el s-a îmbolnăvit și a ajuns să orbească, drept pentru care a renunțat la locul său din Senatul SUA și a cumpărat ziarul „New York World” cu 346.000 dolari de la Jay Gould, conform Historia. În ziua de astăzi, numele său este cunoscut pentru premiile Pulitzer, înființate în 1917 și care se acordă jurnaliștilor cu realizări importante în domeniu. Motto-ul său în redacție era: „Precizie! Concizie! Acuratețe!”

  1. Seymour Hersh

          Seymour Hers este considerat unul dintre cei mai mari jurnaliști de investigație și a acoperit subiectul Watergate pentru The New York Times  în anii 70. De asemenea, a vorbit și despre tratamentele de care deținuții de la Abu Ghraib aveau parte în 2004. El s-a ocupat de scrierea subiectelor din Iran și Irak, ajutând astfel la remodelarea dezbaterii războiului din Irak, conform life.ro.

  1. Christiane Ampour

Christiane Ampur este o jurnalistă de origine engleză-iraniană și șefa Corespondenței Internaționale pentru CNN. Ea este cunoscută pentru faptul că relatează din zone afectate de război; spre exemplu, prima ei sarcină ca reporter a fost să relateze despre războiul din Golf și după aceasta, a acoperit revoluțiile democratice din Europa de Est din 1989. Ce au ajutat-o pe ea să se lanseze în carieră au fost comentariile aduse asupra războiului din Golful Persic și mai apoi cel din Bosnia.

  1. Helen Thomas

Helen Thomas este prima doamnă a jurnalismului tipărit, fiind cunoscută și pentru că a fost un membru al Corpului de Presă al Casei Albe începând cu președintele John F. Kennedy și finalizând cu Barack Obama. Ea s-a retras în urma unor remarci controversate pe care le-a făcut asupra conflictului Israelian-Palestinian. Ea a decedat în 2013, la vârsta de 92 de ani.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...