fbpx

Romanian Creative Week se va desfășura în perioada 20-30 mai

Data publicării:

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment din țară dedicat industriilor creative românești, se va desfășura la Iași în mai multe locații ale municipiului.

Expoziții indoor, outdoor, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente de new media, provocări de realitate augmentate, imersiuni în realități virtuale, workshopuri și show-uri de modă îi așteaptă pe toti participanții evenimentului, a declarat Președintele Federației Patronatelor Industriilor Creative, creatoarea de modă Irina Schrotter.

Ediția de anul acesta vine în plus față de cea de anul trecut cu dublarea timpului de desfășurare, de la cinci zile la zece: „Pentru ediţia de anul acesta am dublat timpul de desfăşurare, de la cinci zile la zece zile, am trecut de la patru expoziţii cât erau anul trecut, la 20 de expoziţii şi instalaţii. Practic, ne întindem de la o arie care începe de la râul Bahlui, pe lângă facultăţile de Construcţii şi Arhitectură, trece prin grădinile Palas, Palat, bulevardul Ştefan cel Mare, către Palatul Braunstein, ocolind pe la Baia Turcească, unde avem două expoziţii de artă contemporană, în Piaţa Unirii vom avea o instalaţie semnată de un artist ucrainean, Galeriile de pe strada Lăpuşneanu, şi urcăm către Copou, unde va fi cea mai mare expoziţie de new media”, a menționat Președintele Federației Patronatelor Industriilor Creative, Irina Schrotter.

Evenimentul a fost lăudat chiar de către primarul municipiului Iași, acesta subliniind importanța organizării acestuia, menționând că este un brand care trebuie să fie promovat: „Deşi RCW este abia la a doua ediţie, prima fără restricţii, asistăm deja la formarea unui nou brand al oraşului nostru, care va scrie istorie, va genera entuziasm şi va crea suporteri fideli. S-a spus de multe ori că industriile creative, excelent reprezentate în Capitala Moldovei, au devenit un mare avantaj al Iaşiului, care trebuie valorificat şi promovat în moduri dintre cele diverse. Sunt convins că RCW ne va propune una dintre cele mai inspirate călătorii în lumea economiei creative”, a menționat primarul Mihai Chirica, conform sursei menționate anterior.

În cadrul concursului se va organiza o nouă ediție a Romanian Fashion Week prin intermediul căreia vor fi prezentate aproximativ 40 de colecții de modă care vor fi prezentate în cadrul a două secțiuni.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...