fbpx

Ambulanțe SMURD pentru transportul transportul nou-născuților în stare critică vor intra în dotarea IGSU

Data publicării:

Douăsprezece ambulanțe SMURD, pentru transportul nou-născuților în stare critică, urmează să fie introduse în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, are încredere în echipajele de salvatori și declară că este convins de acestea că sunt  pregătite să ofere ,,asistență necesară unei astfel de intervenții cu specific aparte”.

Lucian Bode se intitulează,, un susținător al acestor demersuri” și atrage atenția echipajelor astfel:,, cred ca sunteți conștienți că veți avea în mâinile voastre destine fragile, iar responsabilitatea dumneavoastră va fi una imensă „.

De asemenea, ministrul afacerilor interne, adaugă că în România, starea de sănătate este una precară, dacă ne raportăm la celălalte țări ale Uniunii Europene. Pe lângă acestea, un indicator îngrijorător este mortalitatea infantilă.

,,La acest capitol, România se plasa, din păcate, la nivelul anului 2020, pe locul 2 la nivel european. Putem schimba această situaţie dramatică prin intervenţii şi accesarea cât mai multor programe destinate achiziţiilor de echipamente medicale moderne de intervenţie. Ambulanţele pe care le vedeţi astăzi, aici, sunt destinate intervenţiilor de urgenţă în cazuri critice, pentru o categorie extrem de vulnerabilă, reprezentată de nou-născuţi”, spune Lucian Bode.

Principalele echipamente care se găsesc în cele 12 autospeciale sunt: incubator de transport, targă, saltea, vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalaţie fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspiraţie, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiaţie şi trusă resuscitare adult.

Cele 12 ambulanțe vor fi repartizate astfel încât să acopere întreg teritoriul național: București- Ilfov(2), Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu și Timiș.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....