fbpx

Ambulanțe SMURD pentru transportul transportul nou-născuților în stare critică vor intra în dotarea IGSU

Data publicării:

Douăsprezece ambulanțe SMURD, pentru transportul nou-născuților în stare critică, urmează să fie introduse în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, are încredere în echipajele de salvatori și declară că este convins de acestea că sunt  pregătite să ofere ,,asistență necesară unei astfel de intervenții cu specific aparte”.

Lucian Bode se intitulează,, un susținător al acestor demersuri” și atrage atenția echipajelor astfel:,, cred ca sunteți conștienți că veți avea în mâinile voastre destine fragile, iar responsabilitatea dumneavoastră va fi una imensă „.

De asemenea, ministrul afacerilor interne, adaugă că în România, starea de sănătate este una precară, dacă ne raportăm la celălalte țări ale Uniunii Europene. Pe lângă acestea, un indicator îngrijorător este mortalitatea infantilă.

,,La acest capitol, România se plasa, din păcate, la nivelul anului 2020, pe locul 2 la nivel european. Putem schimba această situaţie dramatică prin intervenţii şi accesarea cât mai multor programe destinate achiziţiilor de echipamente medicale moderne de intervenţie. Ambulanţele pe care le vedeţi astăzi, aici, sunt destinate intervenţiilor de urgenţă în cazuri critice, pentru o categorie extrem de vulnerabilă, reprezentată de nou-născuţi”, spune Lucian Bode.

Principalele echipamente care se găsesc în cele 12 autospeciale sunt: incubator de transport, targă, saltea, vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalaţie fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspiraţie, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiaţie şi trusă resuscitare adult.

Cele 12 ambulanțe vor fi repartizate astfel încât să acopere întreg teritoriul național: București- Ilfov(2), Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu și Timiș.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...