fbpx

Jurnalista rusă care a protestat live la Tv a fost angajată de o redacție germană

Data publicării:

Maria Ovsiannikova (43) va lucra pentru ziarul Die Welt și va transmite informații din Ucraina și Rusia, conform companiei. Jurnalista a intrat în direct la postul unde lucra cu o pancartă pe care scria: „Opriți războiul, nu credeți propaganda rusă, vă mint”.

Redactorul-șef al publicației Die Welt, Ulf Poschardt, a vorbit despre gestul Mariei, spunând că „a apărat etica jurnalistică, în ciuda amenințării. Sunt încântat să lucrez cu ea”.

Jurnalista a fost reținută timp de 14 ore după intervenția ei, iar imediat după a postat un videoclip în care a adresat situația. A vorbit despre părinții ei, tatăl ei fiind ucrainean și mama ei rusoaică. „Mi-e rușine pentru că am permis să se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru că am permis ca rușii sa fie zombificați. Am tăcut în 2014, când toate acestea abia începeau. Nu am ieșit la mitinguri când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi și am urmărit acest regim anti-uman fără a schița nimic și acum toată lumea ne-a întors spatele. Și încă zece generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid”, a declarat ea. Pentru cele spuse în videoclip, a primit o amendă de 30.000 de ruble.

Maria Ovsiannikova riscă și acum ani de închisoare din cauza noi legi adoptate în Rusia, conform care este interzisă răspândirea de știri false despre războiul de pe teritoriul ucrainean. Rusia nu descrie evenimentele din Ucraina ca pe un război, ci ca pe o „operațiune militară specială”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...